Haberler

Özhaseki: "Biz Kendimiz Için Değil, Bizden Sonrası Için Istiyoruz Bu Sistemi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Özal ile Demirel kavgasını herkes bilir. Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer de kavga etti. Kavga neticesi ülke yarı yarıya küçüldü. 23 banka battı. Biz bu kavgaları çekmek zorunda mıyız?" dedi.

Özhaseki, Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odasınca kentteki bir lokantada düzenlenen esnaf buluşmasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin İslam coğrafyasının lideri olduğunu, özellikle bu nedenle Türkiye üzerine oyunlar oynandığını söyledi.

PKK, FETÖ ve DEAŞ'ın yaptıklarına değinen Özhaseki, "Şehirleri, dağları temizledik. Kilis'e bomba düşmez oldu. FETÖ belası çıktı başımıza. Bu hırsız evin içindeydi. Bir gecede bunların gerçek yüzü ortaya çıktı. Sokaklara toplanan insanların üstüne bomba yağdırdılar. Allah'a hamdolsun bunları da temizledik. DEAŞ diye bir bela var onlara da en büyük darbeyi biz vurduk. Şükür bunların üstesinden geliyoruz." diye konuştu.

Özhaseki, 16 Nisan halk oylamasında ısrar etmelerinin çeşitli sebepleri olduğunu anlatarak, kavgalı ikili sistemi ülkenin kaldırmadığını dile getirdi.

"Şu an Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kavga yoksa bu aralarındaki muhabbetten kaynaklanıyor." diyen Özhaseki, şöyle konuştu:

"Özal ile Demirel kavgasını herkes bilir. Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer de kavga etti. Kavga neticesi ülke yarı yarıya küçüldü. 23 banka battı. Biz bu kavgaları çekmek zorunda mıyız? Bizler devamlı kalıcı değiliz. Biz kendimiz için değil, bizden sonrası için istiyoruz bu sistemi. İkincisi de istikrar için bu sistemi istiyoruz. 6 ay, 8 ay iktidarda kalan hükümet ne iş yapabilir. Hiçbir büyük projeyi hayata geçiremez. Biz Erciyes Projesini 10 yılda tamamlayabildik. Teklif ettiğimiz sistemde Cumhurbaşkanına 5 yıl yetki veriyorsunuz. Sevmezseniz 'git kardeşim' diyorsunuz. Yatırımlar için, yabancı sermayenin ülkeye gelmesi için istikrar şart. Üçüncüsü de vesayet rejiminin sona ermesi için 16 Nisan önemli. Bizim dönemimizde de 10 tane ihtilal denemesi var. Şükür hepsinin üstesinden geldik. Yüksek 'evet'lerle bu vesayetçi yapıdan kurtulacağız."

Özhaseki, muhalefetin "tek adam, diktatörlük" söylemlerini de eleştirerek, yeni sistemde Cumhurbaşkanı için yargılanabilir hükmünün yer alacağını kaydetti.

Kayseri'de MHP ile AK Parti'nin oyunun yüzde 80 ettiğini belirten Bakan Özhaseki, "Bunun altına düşersek bize biraz gülerler. Bu nedenle hepimize bir gayret düşüyor. Hakikaten bu vatanda terör belasını iyice yerin dibine gömelim istiyorsak, Batı karşısında dimdik, güçlü duralım istiyorsak böyle bir sisteme ihtiyacımız var. Allah utandırmasın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Necdet Sezer Mehmet Özhaseki Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title