Haberler

Kaçan Çocuklarına Kavuşan Annenin Sevinç Gözyaşları

Adana’da, altı gün önce okula gitmeyerek evlerinden kaçan iki kardeş, tarlada çalışırken babaları tarafından bulundu.

Adana'da, altı gün önce okula gitmeyerek evlerinden kaçan iki kardeş, tarlada çalışırken babaları tarafından bulundu. Eve getirilen çocuklarını gören anne sevinç gözyaşları döktü.

Yüreğir ilçesinin Bahçelievler mahallesinde yaşayan 6 çocuk babası Mahmut Kara (45)'nın oğulları Koza İmam Hatip Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Salih Kara (17) ile Koza Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ahmet Kara (15), 26 Şubat günü öğleden sonra yemek yedikten sonra evden ayrıldı. İki kardeş, 6 gün boyunca bir daha evlerine dönmedi. Bu nedenle Kara ailesi, iki kardeşi Adana'nın her yerinde aramaya başladı.

Anne Emine ile kamyon şoförü baba Mahmut perişan oldu. Çocukları bulunmadığı için anne ve baba hiç uyumayıp yemek bile yemedi. Dün gece ise baba Mahmut Kara'nın bir arkadaşı çocukların kayıp olduğunu öğrenince babayı arayarak, "Çocukları Çotlu mahallesinde gördüm" dedi.

Baba bu bilgi üzerine Yüreğir'in Çotlu mahallesine giderek çocuklarını bulmak için çalışma yaptı. Mahmut Kara, yaptığı arama sonucunda, oğullarını soğan tarlasında çalışırken buldu.

Kocasının eve getirdiği çocuklarını gören anne Emine Kara ise onlara sarılarak sevinç gözyaşları döktü.

Salih Kara, ailesinin kendilerini okutmak istediğini, bu nedenle çalışmalarına izin vermediğini belirterek şunları söyledi: "Biz okumak istemiyorduk bu nedenle Çotlu'ya gidip burada soğan tarlasında çalışmaya başladık. Ama biz böyle olacağını bilemedik. Annemiz ve babamız çok üzülmüş. Babam bizi bulup eve getirdi bir daha böyle bir şey yapmayacağız. Ben artık çalışmak değil okumak istiyorum."

Kardeşi Ahmet Kara ise kaçtığına pişman olduğunu annesini ve babasını bu halde görünce çok üzüldüğünü ifade ederek, okuyup pilot olacağını söyledi.

Baba Mahmut Kara ise ilkokulu güçlükle bitirdiğini ve daha fazla okumadığı için pişman olduğunu belirterek, "Ben gece-gündüz çalışıyorum, çocuklarım okusun memur olsun istiyorum. Ben okumamışım onlar okusun istiyorum. Bu nedenle onları çalıştırmıyorum. Benim çocuklarımda okumamak için evden kaçmış. Ama onları buldum sonuna kadar okutacağım. Şuan dünyanın en mutlu adamı benim. Onları görünce dünyalar benim oldu" diye konuştu.

Anne Emine Kara da, evlatlarına kavuşmanın sevincini yaşadığını söyleyerek, onlar kaybolduğu günden bugüne perişan olduğunu anlattı. Bir çocuğunun daha önce hayatını kaybettiğini bu nedenle iki çocuğunun kaybolmasının kendisini daha da çok üzdüğünü söyleyen Kara, "Ben bütün gençlere sesleniyorum kimse ailesini bırakıp evini terk etmesin. Tarlada çalışmak insana bir şey kazandırmaz okuyup memur olsunlar. Çocuklar evden kaçmasın dünyanın binbir türlü hali var" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Kara Emine Kara Yüreğir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title