Haberler

Teste gerek görmeyen özel hastanenin ihmalkarlığı, 8 kişinin koronaya yakalanmasına sebep oldu

Güncelleme:

İstanbul'da kalp krizi geçiren ve tedavi gördüğü özel hastaneden koronavirüs testi yapılmadan taburcu edilen 83 yaşındaki yaşlı kadın, başka bir hastanede pozitif olduğunu öğrendi. Evde kaldığı 1 haftalık sürede hastalığı 8 kişiye daha bulaştıran yaşlı kadının yakınları ise hastanenin ihmalkarlığına tepki gösterdi.

İstanbul'da kalp krizi geçiren ve özel hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan 83 yaşındaki Zehra Parmak, tedavisinin ardından koronavirüs testi yapılmadan taburcu edildi. Evinde tekrar rahatsızlanan Parmak'a kaldırıldığı başka bir hastanede ise koronavirüs testi yapıldı. Test sonucu pozitif çıkınca temaslı olduğu yakınları da teste alındı. Parmak'ın aynı evde yaşadığı 8 kişinin de hastalığa yakalandığı görüldü. Özel hastanenin ihmalkarlığı sonucu 8 yakının koronavirüse yakalandığını iddia eden Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki akrabaları ise duruma tepki gösterdi.

Teste gerek görmeyen özel hastanenin ihmalkarlığı, 8 kişinin koronaya yakalanmasına sebep oldu

"İNSAN SAĞLIĞI BU KADAR ÖNEMSİZ Mİ?"

Kızlarının ve damatlarının da koronavirüse yakalandığını belirten Sami Yemenici, "Evde 1 hafta kaldığı süre zarfında 4 tane yeğenim, 2 tane damadım, 2 kızım vücutlarında ağrı hissettiklerini anlatmaya başladılar. Daha sonrasında pozitif çıktılar. Bu olayda eğer hastanenin ihmali varsa Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız koronavirüsün başladığı günden beri son derece, olağanüstü bir mücadele ile bunu en aza indirmeye uğraşırken bir insan sağlığı bu kadar önemsiz mi? Özel hastanelerin bir kısmı bunları yapıyor, insan sağlığına dikkat etmiyorlar insanı para olarak görüyorlar, maddiyat olarak görüyorlar. Sağlık çalışanlarımızın çalışmasını böyle boşa atıp, çalışmalarını boşa çıkartmak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir." dedi.

"TEST YAPILSAYDI BU KİŞİLER POZİTİF OLMAYACAKTI"

Özel hastanenin ihmalkarlığı sebebiyle diğer yakınlarının koronavirüse yakalandığını iddia eden Sami Yemenici, "Buna rağmen hiçbir şeyin yapılmadığını görüyorum, gereken mercilerin, gereken şekilde müdahale edip gerekeni yapmalarını arz ve talep ediyorum. Kanuni ve hukuki işlemler tabii ki başlatılacak, hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Test yapmadılar, test yapmamaları sonucu eve gönderiyorlar, taburcu ediyorlar. Hastanede 2 gün kalan bir hastayı en azından bu pandemi döneminde test yapılması gerekiyor. Şayet test yapılmış olsaydı şimdi bu kişiler pozitif olmayacaktı." ifadesinde bulundu.

Teste gerek görmeyen özel hastanenin ihmalkarlığı, 8 kişinin koronaya yakalanmasına sebep oldu

"CEZALARINI ÇEKMELERİNİ İSTİYORUZ"

Çocuklarının koronavirüs salgınına yakalanmasından dolayı üzülen ve bu duruma özel hastanenin sebep olduğunu iddia eden Havva Yemenici, "Bizim başımıza bu sıkıntı geldi. Kızımın kayınvalidesi rahatsızlandı ve hastaneye götürülünce kalp krizi dediler. Bir süre hastanede tedavi gördükten sonra eve yollandı. Eve geldiğinde birkaç gün hasta oldu ve bir daha farklı bir hastaneye götürüldü. Orada koronavirüs olduğu tespit edildi. Bizde gidecektik görmeye, iyi ki de gitmemişiz bize de ayrıca bulaşacaktı. Çocuklarımıza bulaştı onları merak ediyoruz telefonla konuşuyoruz ama ne kadar konuşsak da üzülüyoruz. Sabahlara kadar uykumuz kaçıyor, sesleri çıkmıyor çocuklarımız hasta. Hastanenin ihmalkarlığı cezalarını çekmelerini istiyoruz. Hastanenin sorumsuzluğu." dedi.

"10 KİŞİYE YAKIN KORONAVİRÜSE YAKALANDIK"

Kalp krizi geçiren 83 yaşındaki Zehra Parmak'ın koronavirüse yakalanan oğlu Gökhan Parmak'ta ise, şunları kaydetti: "Annem rahatsızlandı ve 112 acil servisle İstanbul'da bulunan özel bir hastaneye götürüldü. Annem 6 gün orada kaldı. Annem taburcu olarak eve geldikten 1 gün sonra durumu iyice ağırlaşmaya başladı. Daha öncesinde ihtiyaçlarını gören kadın yatalak oldu. Başka bir hastaneye götürdük ve orada öğrendik ki annem koronavirüs olmuş. Dolayısı ile bana, eşime, bize yardım eden baldızıma, onun eşine, ablama, abimin eşine ve bize kim yardıma geldiyse annem ile ilgili şuanda 10 kişiye yakın koronavirüse yakalandık."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

İstanbul Sakarya Akyazı Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (3)

Korona:

Direkt sağlık bakanını şikayet et. Kime test yapılıp yapılmayacağının algoritmasını sağlık bakanlığı belirliyor. Ayrıca siz de hiç mi suç yok. Hastaneden çıkmış birini bu kadar kişi niye ziyaret ediyor. 1 hafta bekleseydiniz bari.

10
2
yanıtYanıtla
Recep Varmısın:

Ev ev değil, ana, baba çocuk, evli kızlar, bir sürü damat, bir sürü çocuk, dayı, teyze, teyze eniştesi, onların çocukları, aşçı, bahçıvan, şoför.... gerisini bilemuyrum. Genelde Bahçıvan katil çıkar, Geruzekalı hastane pcr testi yapıp ahanda pozitif dese o güruh Hastanenin sosyal mesafesinin ......koyacaktı. Ülke ve Hastanenin verilmiş sadakaları varmış maske mesafe hijyene Enişte de dahil

8
3
yanıtYanıtla
Yahya:

Bizim hükümtin acele usulu başarısıdır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title