Haberler

(Özel Haber) Vatandaştan Emniyet Müdürü Çapkın'a 'Hırsız' Sitemi

İstanbul'da bir cenaze törenine katılan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, törenin ardından yanına gelen bir vatandaşın 'hırsız' sitemiyle karşılaştı.

İstanbul'da bir cenaze törenine katılan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, törenin ardından yanına gelen bir vatandaşın 'hırsız' sitemiyle karşılaştı. Artış gösteren hırsızlıklara dikkat çekmek isteyen Zafer Mahallesi sakini Ahmet Kınay, Çapkın'a "Burada hırsızlık diz boyu, ne yapacağız" diye sordu. Çapkın, Kınay'ın 'hırsız' sitemi üzerine İlçe Emniyet Müdürü'ne 'gereğini yapın' talimatını verdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bahçelievler Zafer Mahallesi'nde 2.5 aylık hamile eşini beylik tabancasıyla öldürdükten sonra intihar eden polis memuru Mehmet Temiz'in cenaze törenine katıldı. Törenin ardından Muhammediye Camii'nden çıkan Çapkın makam arabasına binerken yanına bir vatandaş geldi. Burada Çapkın'a selam verip tokalaştıktan sonra sitemde bulunan Zafer Mahallesi sakinlerinden Ahmet Kınay, "Burada hırsızlık diz boyu, ne yapacağız" diye sordu. Kınay, "Evlerimiz 8 katta olmasına rağmen gece soyuyorlar. İnanın perişanız" diyerek yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçilmesini istedi. Vatandaşın 'hırsız' sitemi üzerine Çapkın, beraberinde törene katılan Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürü Nazım Dorak'a dönerek, vatandaşla ilgilenilmesi talimatını verdi. Bunun üzerine Ahmet Kınay ile bir süre ayaküstü görüşen Bahçelievler Emniyet Müdürü Nazım Dorak ile emniyet yetkilileri, birlikte toplantı yapma teklifinde bulundu.

Çapkın ile aralarındaki diyaloğa ilişkin soruları yanıtlayan Ahmet Kınay, "Günaşırı hırsızlık var. Burada halk sindirilmiş. Yani insanlar hırsızı ya da yanlış bir şeyi yapanları gördüklerinde bile ona kesinlikle müdahale edemiyor. Acaba başıma ne gelir, ne olur, ne biter. Yani ben şahsi adıma gidişatı iyi görmüyorum. Mesela biraz parası olan herkes gidip etrafında kaleler çeviriyor. Herkes güvenlikli yerlerde oturmak istiyor. Ama Türkiye genelinde bu durumların olması ilerisi için çok vahim değil mi sizce de. Ben bir vatandaş olarak bu durumdan kaygı duyuyorum" dedi.

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürü Nazım Dorak ile görüştürüldüğünü söyleyen Kınay, "Beraber toplantı yapacaklarını söylediler. Bunun üstesinden geleceklerini söyleyerek taahhütte bulundular" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çapkın Mehmet Temiz Bahçelievler İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title