Haberler

Suriyeli Kızın Vatan Özlemi Boğazında Düğümlendi

Şanlıurfa'da kampta yaşayan Suriyeli çocuklar, hayallerini yansıttıkları resimlerle bir sergi açtı. Serginin açılışında konuşan Suriyeli Hayad'ın vatan özlemi, boğazında düğümlendi. Türkiye'yi çok sevdiğini ama vatanını da çok özlediğini ve dönmek istediğini söyleyen Hayad, kendileri için Suriye'de mücadele eden Türk askerine teşekkür etti. Salondakiler ise duygulanarak konuşmasını yarıda kesip kürsüden ayrılan küçük kıza alkışla moral vermeye çalıştı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Suriyeli mültecilerin barındığı Süleymaşah konaklama tesisindeki Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören çocuklar, hayallerini ve hayatlarını yansıttıkları resimlerle bir sergi açtı. Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonundaki açılışa Suriyeli çocuklar ve protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşundan sonra okunan İstiklal Marşı'na salondaki Suriyeli çocuklar da eşlik etti. Açılış konuşmalarının ardından Suriyeli çocuklar adına kürsüye gelen Hayad isimli kız, herkesi duygulandıran bir konuşma yaptı. Türkiye'yi çok sevdiğini fakat memleketini de çok özlediği için dönmek istediğini söyleyen Suriyeli Hayad'ın kelimeleri boğazında düğümlendi. Suriye'de savaşan Türk askerine de teşekkür ettiğini söyleyen Hayad, daha fazla konuşamayınca müsaade isteyip kürsüden ayrıldı. Salonda bulunanlar ise alkışlarla küçük kıza moral vermeye çalıştı.

Kelimeler boğazında düğümlendi

Hayad, " Türkiye'yi çok seviyorum ama vatanımı çok özledim ve dönmek istiyorum. Bu amaçla bizim için mücadele eden Türk askerlerini çok seviyorum ve çok teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmasına daha fazla devam edemeyen Hayad, müsaade isteyerek kürsüden ayrıldı.

Konuşmaların ardından kampta kalan Suriyeli çocukların duygularını ifade ettikleri videolar izlendi.

Salondaki programın ardından yan taraftaki sergi salonuna geçildi. Açılış kurdelesini Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Yüksel ve Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Abdülhalim Dündar kesti.

" Türkiye'yi seviyorum ama vatanımı istiyorum"

Kampta hayatın zor olduğunu söyleyen Hayad, "Kampta hayatım çok zor. Her şey mevcut değil. Bu yüzden ben dönmek istiyorum. Ben evimi çok özledim. Arkadaşlarımı, akrabalarımı çok özledim. Ben Türkiye'yi seviyorum ama vatanımı istiyorum. Bu resimleri de nasıl yaşıyoruz, kampta ne var, ne yok onun için yaptık" dedi.

"Benim vatanım daha iyi olacak"

Deyrezzor'dan Türkiye'ye gelen Şadam El Sait de kampta yaşadığını belirterek, "Biz bu sergiyi kampta nasıl yaşıyoruz bilinmesi için yaptık. Yağmur yağıyor, böyle şeyler koyuyoruz. Çadırın içinde çok su oluyor. Ben burada çalışıyorum, mühendis olmak istiyorum çünkü benim vatanım daha iyi olacak, ben çalışıyorum. Oraya gidince Türkiye'yi çok özleyeceğim ama Suriye benim vatanım. İnşallah oraya döneceğim" şeklinde konuştu.

"Diş doktoru olmak istiyorum"

Yemem El Nasır da Türkiye'ye 5 yıl önce geldiğini belirterek, "Suriye'de savaş vardı, Türkiye huzurlu bir yer. Ben Süleymanşah Kampında yaşıyorum. Bu resmi sınıfımda nasıl ders yapıyoruz, ders çalışıyoruz, bizim öğretmenlerimiz çok iyi. Ben üniversiteye gitmek istiyorum. Diş doktoru olmak istiyorum çünkü savaş bittiğinde Suriye'ye döneceğiz" dedi.

"Hayallerini, umutlarını gördük"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar ise "Kampımızda devletimizin vermiş olduğu imkanlar ölçüsünde eğitim görüyorlar. Türkçeyi çok güzel konuştuklarını gördüm. O anlamda çok sevindim. Sanatsal faaliyetlerini burada icra ettiler. Hayallerini gördük, umutlarını gördük" ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Yüksel de, "Suriyeli öğrenciler burada, en güzel şekilde içlerinde yaşadıkları yüksek duyguları, üzüntüleri, mutlulukları tuvallerine aktırmış durumdalar" dedi.

"Türkiye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz"

Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Abdülhalim Dündar, Türkiye olarak Suriyeli çocuklara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyleyerek, "Harran Üniversitesi olarak biz de bu resim sergisine katıldık. Suriyeli öğrencilerin yapmış olduğu bu resimleri görünce üzülmemek, etkilenmemek elde değil çünkü neden, yaptıkları her resimde iç ruhlarını yansıtmışlar. Allah bu acıyı ülkemize, başka Müslüman ülkelere bir daha yaşatmasın. Biz de Türkiye olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Akçakale Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title