Haberler

Erzurumlu Esnafın İlginç İş İlanı Vatandaşları Şaşırttı

Erzurum'da bir elektrik dükkanının kapısında asılı olan "Sevgilisi olmayan, çalışma saatinin büyük kısmını Facebook'ta geçirmeyecek usta, kalfa aranıyor" yazılı iş ilanı görenleri hem güldürüyor hem de düşündürüyor.

Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Gez Mahallesi'nde bulunan bir elektrik dükkanının kapısında asılı olan iş ilanı vatandaşları şaşırttı. 25 yıldır elektrik işleriyle uğraşan Mehmet Gülmez, işçilerini bir gün çalışması için inşaata gönderdi. İnşaattaki işlerini bitirmeyen işçiler, müzik açarak oynadıkları anı cep telefonlarıyla videoya çekerek sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştılar. Bunun üzerine iş yeri sahibi Mehmet Gülmez de yaşanan olay karşısında ilginç bir iş ilanı hazırlayarak dükkanının kapısına astı.

"BU YAZIDAN SONRA İŞ SAHASINA GİDERKEN TELEFONLARIMIZI DÜKKANDA BIRAKIYORUZ"

Dükkanda çalışan işçiler kapıya asılan iş ilanından sonra telefon kullanmamaya daha çok özen gösterdiklerini söylediler. Elektrik ustası Ersin Başçı (33), "Telefonla uğraşmayan, Facebook'ta dolanmayan yeni bir eleman arıyoruz. Bu yazıdan sonra iş sahasına giderken telefonlarımızı dükkanda bırakıyoruz. Bir tane video çekip Facebook'ta paylaşmıştık, ondan sonra ustamız artık böyle bir iş ilanı asarak eleman arıyor" dedi.

"SEVGİLİSİ OLMAYAN, ÇALIŞMA SAATİNİN BÜYÜK KISMINI FACEBOOK'TA GEÇİRMEYECEK USTA, KALFA ARIYORUZ"

İş yeri sahibi Mehmet Gülmez ise, "Teknoloji iyi kullanırsan iyi, kötü kullanırsan kötü olarak karşımıza çıkıyor. Ama işte bu sadece bizim işçilerimizle sınırlı değil, Türkiye'nin hatta dünyanın tamamında bugün insanlar çoğu vaktini internette özellikle sosyal paylaşım sitelerinde geçiriyor. Haliyle bu da hem işvereni hem de kendilerini sıkıntıya sokuyor ve iş verimini düşürüyor. 'Sevgilisi olmayan, çalışma saatinin büyük kısmını Facebook'ta geçirmeyecek usta, kalfa arıyoruz.' Bu yazıyı da şundan dolayı yazdım. Sevgilisi olan tatil günleri dışında haftanın birçok gününü izin alarak geçiriyor veya gece geç saatlere kadar uyumuyor sabah işe geç geliyor. Facebook kullananlar da her saniye telefonuna bakıyor ve aklı işte değil telefonunda oluyor" diye konuştu.

"BENİM FACEBOOKUM YOK TWİTTERİM VAR İŞE ALIR MISINIZ?"

Dükkanın kapısına iş ilanını astıktan sonra insanların ilgisini çektiğini ifade eden Mehmet Gülmez, "İş ilanını astıktan sonra ciddi anlamda iş başvurusunda bulunmak isteyenler de aradı, dalga geçmek isteyenler de aradı. Bir tane bayan 'benim Facebookum yok Twitterım var alır mısınız?' diye aradı" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gülmez Yakutiye Facebook Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title