Haberler

Oyuncu Düzyatan'a, "Uyuşturucu Bulundurmak" Suçundan Beraat

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan hakkında açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti.

İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılan sanık Engin Altan Düzyatan'ı, aynı zamanda ağabeyi de olan avukatı Alpay Selim Düzyatan temsil etti.

Oyuncu Düzyatan, duruşmadaki savunmasında, ilk soruşturma aşamasında iş yeri, aracı ve evinde yapılan aramada herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadığını belirtti.

Uyuşturucuyu daha önce yurt dışında bulunduğu sırada bir kaç kez deneme amaçlı kullandığını anlatan Düzyatan, Türkiye'de ise hiç kullanmadığını savundu.

Tahlillerde, uyuşturucu kullandığına dair çıkan sonucun, yurt dışında deneme amaçlı kullandığı maddeyle ilgisi olabileceğini anlatan Düzyatan, Afrika'da Safari'ye katıldığı sırada kendilerini dolaştıran kişilerin ikram ettiği sigarayı içtiğini bunda uyuşturucu olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Avukat Alpay Selim Düzyatan da müvekkilinin deneme amaçlı olarak yurt dışında iki üç kez uyuşturucu kullandığını ve Türkiye sınırlarında kullanmadığını belirterek, "Uyuşturucu madde alışkanlığı bulunmamaktadır. Deliller toplanmıştır. Beraat kararı verilsin" dedi.

Duruşmada son sözü sorulan oyuncu Düzyatan, beraatini istedi.

-Mahkemenin kararı

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Düzyatan'ın, "kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde kabul etmek ve bulundurmak" suçunu işlediği sabit olmaması gerekçesiyle beraatine hükmetti.

-Düzyatan için takipsizlik kararı verilmişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Engin Altan Düzyatan'ın, "örgüt faaliyetiyle uyuşturucu ticareti" suçu kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında 5 Ağustos 2013'de aralarında ünlü oyuncu ve şarkıcıların yer aldığı kişilerle gözaltına alındığı, Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi Toksikoloji Şubesi Acil Toksikoloji Laboratuvarı'nca 20 Aralık 2013'de hazırlanan rapora göre kanında, "esrar metaboliti" maddesine rastlandığı belirtilmişti.

İddianamede, emniyetteki ifadesinde uyuşturucu bağımlısı olmadığını ve yurt dışında üç dört kez uyuşturucu madde kullandığını kabul ettiği aktarılan Düzyatan'ın, "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan 1-2 yıl hapisle cezalandırılması istenmişti.

Düzyatan ile ilgili takipsizlik kararı verilen "örgüt faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu ticareti yapmak" suçu kapsamında yürütülen soruşturma sonucu açılan ve aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu ve Ersin Korkut gibi dizi oyuncuları ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de bulunduğu 53 sanığın yargılandığı dava, halen İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Engin Altan Düzyatan İstanbul Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title