Haberler

Osmanlının Savaştığı Vampir Kont Dracula Namı Diğer Kazıklı Voyvoda

İrlanda asıllı yazar Bram Stoker tarafından 1897 yılında yazılıp bütün dünyada defalarca baskı yapan ünlü Dracula romanı,bugüne kadar yüzün üstünde filmi de yapılmış ve her dönemde insanların büyük ilgisini çekmiştir.

İrlanda asıllı yazar Bram Stoker tarafından 1897 yılında yazılıp bütün dünyada defalarca baskı yapan ünlü Dracula romanı,bugüne kadar yüzün üstünde filmi de yapılmış ve her dönemde insanların büyük ilgisini çekmiştir. Bram Stoker,romanını yazarken ilham kaynağı, Romanya'nın Kuzeyindeki Transilvanya bölgesinde yaşamış bir prens olan Vlad Dracul ve hakkında 1463 tarihinde yazılmış bir hikaye idi. Hikayede geçen "Vlad Dracul'dan ve onun yemeklerinde kurbanlarının kanlarını çorba gibi ekmeğini banıp yemesinden çok etkilenen Bram Stoker kült haline gelen romanı 'Dracula' yı yazdı. Romanındaki ölümsüz kont da, kanla beslenen ve ancak kalbine kazik çakilarak yok edilebilen bir vampir karakteriydi. 1431 yılında Romanya'da doğan lll.Vlad'ın babası o dönemde Wallachia ( Eflak ) tahtında oturan II. Vlad'tı. ll.Vlad Dracul cengaverliği ve acımasızlığıyla ünlenmişti. Soyadı olarak kullandığı lakabı "Dracul"un Romencede "şeytan" anlamına gelmesi de ona yönelik kitlesel korkunun somut bir ifadesiydi. Romenlerin "Wallachia" olarak andıkları bu topraklar Sultan 2'nci Murat'ın amansız akınlarının ardından Eflak ve Boğdan adlarıyla Osmanlı'nın egemenliği altına girince, baba Vlad da ister istemez Osmanlıya bağlılığını iletmek ve vergi vermeyi kabul etmek zorunda kalmıştı.Ayrıça en küçük oğulları 11 yaşındaki Vlad ve 7 yaşındaki Radul da gelecekte Eflak ve Boğdan Voyvodası olmaları planlandığı için, baba Vlad'ın da rızasıyla yetiştirilmek üzere Edirne sarayına getirildi.

Sultan II. Murat bu iki çocuğa dönemin en iyi öğretmenlerini ve en iyi olanaklarını sundu. geleceğin "İstanbul Fatihi" olacak olan oğlu şehzade Mehmet'le birlikte yetiştirildiler. 1448 yılında Eflak-Boğdan Macar Krallığının kışkırtmasıyla Osmanlı'ya karşı ayaklanır ve III. Vlad'ın babası ve büyük kardeşi II. Mircea Romen soyluları tarafından öldürülür. Osmanlı'nın desteğiyle harekete geçen lll.Vlad bir süreliğine Eflak yönetimini ele geçirse de sonrasında yenilir ve tutsak alınarak sürgüne gönderilir.Macarların kontrolündeki sürgün yıllarından sonra 1456 yılında Belgrad kuşatması sırasında,karışıklıktan faydalanarak Osmanlı'nın desteğiyle Eflak'a saldırır yönetimi ele geçirir ve Osmanlı'ya bağlılığını bildirir. Böyleçe 1456 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından Eflak ve Boğdan'a resmen "Voyvoda" olarak atanır.Başlangıçta herşey yolunda gitmektedir.

Artık azılı bir Türk düşmanı kesilmiştir. Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon seferinde olmasından yararlanarak 1460-1461yılları arasında Tuna nehrini geçerek Sırbistan'a ve Karadeniz kıyısına kadar ilerler. Kendi ifadesiyle 23.884 Türk ve Bulgar'ı öldürür. 20.000 Osmanlı savaş esirini kazığa geçirir. Bu gelişmeler karşısında Osmanlı ordusu 1462 yılında padişah Fatih Sultan Mehmet komutasında Eflak voyvodasına karşı sefere çıkar. Eflak'ın başkenti Targovişte'ye ulaştığında Fatih Sultan Mehmet'in gördüğü manzara korkunçtur.

Vlad'ın başsız gövdesi Romanya'nın Bükreş kenti yakınlarındaki bir gölün üzerinde kurulu bulunan Snagov Manastırı'nda gömülüdür. İstanbul'a getirilen başına ne olduğunu ise kimse bilmiyor. İstanbul'da günlerce halka teşhir edilen kesik baş, sonunda kentte bir yerlere gömülür. Ama nereye? Tüm zamanların en korkutucu adamının, yani Bram Stoker'ın ünlü vampiri Kont Drakula'nın kafatası bugün hala İstanbul'da bir yerlerde

Kaynak: Youtube / Genel

Fatih Sultan Mehmet İstanbul Boğdan Eflak Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title