Haberler

Osmangazi Köprüsü Trafiğe Açılıyor

Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4. asma köprüsü olan Osmangazi Köprüsü trafiğe açıldı. Açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu dev eser teröre karşı bir cevaptır. Teröre pabuç bırakacak değiliz" dedi.

Osmangazi Köprüsü'nün Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki ayağında düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

BİNALİ YILDIRIM: "BU DEV ESER TERÖRE KARŞI BİR CEVAPTIR"

Yaklaşık 10 bin vatandaşın da katıldığı törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Osmangazi hayırlı uğurlu olsun. Bu vesileyle mübarek Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ederim. Bugün bir bayram. Bayram öncesinde bir bayram yaşıyoruz. Teröre karşı en güzel cevap işte buradadır. İşte bu dev eser en güzel cevaptır. Teröre cevabımızı daha fazla üreterek, kardeşçe bölüşerek vereceğiz. Osmangazi Köprüsü sadece bu bölgeyi değil, üzerinden geçen otoyol ile birlikte İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir illerini ihya edecek. Bu güzergahtaki seyahati eziyetten keyfe dönüştürecek. İzmir'e bugün İstanbul'dan karayolu ile gidiş 8 saati aşıyor. İnşallah köprü ve devamındaki otoyol ile birlikte bu süre 3 saatin altına inecek. İşte medeniyet budur. 'Vakit nakittir' dedik. Dünyanın sayılı ve önemli projelerinden birini bugün aziz milletimizin hizmetine sunuyoruz. 50 yıl boyunca bu köprü yapıldı, yapılacak diye zaman kaybettik. İstanbul'dan bir ses yükseldi ve bir kutlu yürüyüş başladı. AK Parti'nin ayak seslerinin duyulması ile Türkiye'nin makus tarihini değiştirecek öneli hizmetler birer birer milletimizin kullanımına sunuldu. Bildiğiniz gibi 2013'te Marmaray'ı açtık. Marmaray bir dünya projesi. Açılışından bugüne kadar tam 145 milyon İstanbullu Marmaray'ı kullandı. Şimdi inşallah Ağustos'ta ve Aralık'ta iki tane daha büyük projenin açılışını gerçekleştireceğiz. Bütün bunlar Türkiye'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ve beraber olarak kardeşçe yaşama azmindeki 79 milyon vatandaşımızın mutluluğu için yapılıyor. Bugün benim için özel bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlattığımız bu büyük projenin başlangıcında da buradaydım, açılışında da buradayım. İşte bu da Türkiye'de güven ve istikrarın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Eğer bir ülkede güven, istikrar ve güçlü siyasi iktidar varsa, yapılamayacak hiçbir hizmet yok. İşte burada olduğu gibi, dünyanın dördüncü büyük köprüsünü, bir uçtan bir uca 4 buçuk kilometrelik bu eseri hayalden gerçeğe dönüştürdüğümüz gibi" dedi.

"TERÖRE PABUÇ BIRAKACAK DEĞİLİZ"

Eserlerin bununla sınırlı olmadığını ifade eden Başbakan Yıldırım, "2016 senesi büyük ve çılgın projelerin birer birer açılacağı bir yıl olacak. Ağustosta ve Aralıkta yeni, güzel projelerin açılışında yine beraber olacağız. Türkiye'nin barışına, huzuruna, kardeşliğine göz dikenler, terör olayları ile ülkemizi yıldırmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki, Türkiye 79 milyon milletiyle, 780 bin kilometre kare vatan toprağıyla dimdik ayaktadır. Ay-yıldızlı bayrağının altında ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır. Milletimiz rahat olsun. Teröre pabuç bırakacak değiliz. Onların efendilerine de pabuç bırakacak değiliz. Bu ülkeye göz dikenler er geç hesabını verecekler. İşte bu eserler teröre verilen en güzel cevap olacak. Köprümüzün ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Sağ salim güzel seyahatler yapmanızı da Mevlamdan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, "Osmangazi Köprüsü ülkemizin gurur projesidir. Osmangazi Köprüsü bundan önceki ve bundan sonraki gurur projeleri gibi sadece Ulaştırma Bakanlığındaki 100 bin kişilik ulaştırma ailesi değil, Türkiye dışından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'yi umut olarak görenlerin gurur projesidir. Sayın Cumhurbaşkanım; mutfaktaki bir arkadaşınız olarak biliyorum ki sizin siyasetiniz, sizin vizyonunuz ve Binali Yıldırım'ın sahip çıkması olmasaydı bu projeler hayal olarak kalırdı. Ancak herkes biliyor ki sizin sayenizde, AK Parti iktidarları sayesinde artık büyük şeyler hayal olarak değil, gerçek olarak konuşuluyor" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Kaya Kocaeli Osmangazi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title