Haberler

Osmaneli'de 4006 Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan Hisarcık Beşevler Ortaokulu tarafından "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan Hisarcık Beşevler Ortaokulu tarafından "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Danışman öğretmenlerin koordinatörlüğünde öğrenciler tarafından hazırlanan 43 proje Hisarcık Beşevler Ortaokulu'nun yanında bulunan düğün salonun da davetlilere sunuldu. Fuar, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci'nin kurdele kesmeleriyle açıldı. Daha sonra İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı ve beraberindekiler, öğrencilerle tek tek ilgilenerek projeler hakkında bilgi aldı.

Konuyla alakalı bilgi veren okul müdürü Ali Devrim Aygül, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın bu yıl ikincisini açtıklarını kaydetti. Aygül, "Fen-Sosyal Bilimler alanlarında öğrencilerimizin merakları, ilgilerini ve hayallerini sergileme fırsatı vermek, aynı zamanda düşünce ve duygu dünyalarını dışarı yansıtma, proje ve etkinlik olarak toplumla paylaşma, bir hayal dünyası oluşturmaktır. Bilim fuarları, öğrencilerin vizyonunu genişleten, ileriye farklı bir gözle bakmalarını sağlayan, onların bakış açılarını zenginleştiren, geliştiren bir çalışmadır. Öğrencilerimizin hepsinin gözlerini ışıl ışıl görüyorum. Çocuklarımızı gerçekten bir şeyler yapmanın ve kayda değer çalışmalar yapmanın sevinci içerisinde gördüm. Öğrencilerimize teşekkür ediyor ve bu başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimiz ve kıymetli öğretmen arkadaşlarımız özverili çalışmayla projelerini oluşturdu. Bu projedeki yapılan ürünleri sizlerle ve velilerimizle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

Fuar gezisinin ardından konuşma yapan Kaymakam Kaymakam Edip Çakıcı ise, fuarda birbirinden ilginç projelerin yer aldığını belirterek, "Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, farklı gelişimsel ve bilimsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması adına yapılan bu çalışma çok önemlidir. Bu güzel çalışmalarından dolayı danışman öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum" diye konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaneli Beşevler Hisarcık Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title