Haberler

Osmancık'ta Toplu Temel Atma Töreni

Güncelleme:

Çorum'un Osmancık ilçesinde 23 milyon TL değerindeki beş tesisin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Idare Amiri Salim Uslu, "Dün birisi CHP'siz Türkiye cehennemin öteki adidir demiş. CHP'siz dönem Türkiye için cennetin tam kendisidir" dedi.

Osmancık'ta 18 derslikli İnönü Zaferi İlkokulu, 200 kişilik lise pansiyonu, 300 kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, Güreş Antrenman Salonu ile belediye tarafından içme ve yağmur suyu inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kaymakam Vekili Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan katıldı.

Törende bir konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ana muhalefet partisi CHP'ye yüklendi. Uslu, birilerinin felaket tellallığı yapmayı siyaset sandığını belirterek, "Dün birisi CHP'siz Türkiye cehennemin öteki adıdır demiş. CHP'siz dönem Türkiye için cennetin tam kendisidir" dedi.

AK Parti iktidarında yapılan yatırımları anlatan Uslu, yapılan hizmetlerin derviş tespihinin taneleri gibi olduğunu söyledi. Uslu, "Yapılan hizmetler derviş tespihinin taneleri gibidir. Çekmekle ve yapmakla bitmiyor. Ne kadar çok çalışsak, ne kadar çok koştursak hizmetleri bitirmek mümkün değil. İnsanın olduğu yerde sorun var, bir de geçmişin stokları ile bunları yan yana değerlendirdiğimizde aynı horasan erleri gibi derviş gibi döne döne çalışmamız gerekiyor. Bazıları da siyaset yaptıklarını düşünüyorlar. Siyasetçiden çok eksik kalanların felaket tellallığı yapıyorlar. Biz hizmetleri başlamakla bitirmek arasındaki mesafeyi, siyaseti bir hizmet aracı olarak görmenin sorumluluğundayız. Hizmetler başlıyor ve bitiyor. Sadece Osmancık'ı şantiye haline getirdiğimizden bahsedemeyiz. Türkiye'nin her yerinde hizmet yarışı devam ediyor. Bütün bunları büyük usta Recep Tayyip Erdoğan sayesinde yapıyoruz. 23 milyonluk bir yatırım Osmancık'a kazandırıldı. Bu ne yapılacak yatırımların ilki ne de sonu olacak. Bunlar devam edecek" diye konuştu.

Bazı kesimler tarafından siyasette felaket tellallığı yapıldığını ifade eden Uslu, "Birileri felaket tellallığı yapmayı siyaset sanıyor. Dün birisi CHP'siz Türkiye cehennemin öteki adıdır demiş. Biz CHP'nin zulmünü, haksızlığını görmüş insanlar olarak, kuyrukları unutmadık, 70'li yıllardaki kuyrukları unutmadık. Biz CHP dönemini de gördük, AK Parti dönemini de gördük. CHP'siz dönem Türkiye için cennetin tam kendisidir. Bizim hedefimiz ülkeyi cennet ülke yapmaktır. Hedefimiz budur. Bazıları kendi kafalarında CHP'siz Türkiye'yi cehennem olarak görüyor olabilirler. Yüzde 4 kalkınma hızıyla Türkiye göz kamaştırıyor ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamışsa, yoksuluna, hastasına şefkat elini uzatıyorsa birileri 60 yıldır iktidarı göremedik diyerek Türkiye'yi cehenneme çevirme çabalarını anlıyoruz. Kendilerinde sorumluluk görmeyenlerin ağaca, çiçeğe takılmalarını anlıyoruz, bunların arkasında sizlere iktidar çıkmaz. Çünkü bu millet oy verirken eskiden babadan kalma usüllerle değil, aklına ve vicdanına güvenerek oy veriyor. Türkiye halkı yatırımların, ekonomik ve sosyal performansın en iyisine en güzeline layıktır. Bu aziz milletin geçmişinde ve mayasında hizmet vardır" şeklinde konuştu.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı da, gösterişe değil, zaruri olana talip olduklarını söyledi. Başkan Yazıcı, ilçede sürdürülen büyük alt yapı projesinin ikinci etabı çerçevesinde içme suyuna 7 milyon liralık bir yatırım yapılacağını belirtti. İlçenin sorunlarına ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için hizmete talip olduklarını ifade ede Başkan Yazıcı, "Alt yapı için toplam 30 milyon harcanıyor, amacımız göz boyamak olsaydı üç milyona o kadar göz boyayıcı işler yapardık ki ne kadar çok çalışıyor denirdi. Ama bunun hesabını hem halk hem de hakkın soracağını düşünerek ilçemizin sorunlarının çözüme kavuşturulmasına talip olduk" dedi.

Yazıcı, alt yapı yatırımları ile Osmancık'ın tarihi sorunlarının çözüme kavuşturulduğunun altını çizdi. Alt yapı yatırımlarına "Güzellikler sabir ister" sloganı ile başladıklarını ifade eden Yazıcı, tüm Osmancık halkından büyük destek gördüklerini belirtti. İkinci etap alt yapıya başlandığını ve bu kapsamda içme suyu ve yağmur suyunun yanı sıra iki adet de su modern özelliklere sahip, sağlıklı su akışını sağlayacak su depolarının da yapılacağını vurgulayan Başkan Yazıcı, "İkinci alt yapıya başladık. İki üç gün içinde su hatlarının değişimi yağmur suyu hatlarının değişimi ve onar kat büyüklüğünde iki su deposu yapacağız. Sıcak asfalt ihalesini tamamladık. Alt yapıdan sonra sıcak asfaltla kaplanan yollar modern görünüme kavuşacak. Su hatlarının tamamının bitmesi beklenmeyecek. Biz bu hizmetleri yapmanın yerine otuz trilyonun üç trilyonuna öyle göz boyayıcı hizmetler yapardık ki ne çok çalışıyor denirdi. Biz buna tenezzül etmedik. Bunu halk da hak da sorardı. Biz zaruri olana talip olduk bu hizmetlerin yanında üç yılda üç dönemlik hizmeti sunduk" diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ise, Osmancık ve Alaca'nın ısrarının doğalgazda örnek olduğunu belirtti. Milletvekili Yıldırım, "Osmancık ve Alaca Türkiye'de doğalgaz konusunu gündeme getirdikleri için örnek oldu ve Bakanlar Kurulu kararı çıkmasına vesile oldu" dedi.

İskilip, Osmancık ve Alaca'da doğalgaz konusunda çalışmaların devam ettiğini ve kampanya süreçlerinin sürdüğünü ifade eden Yıldırım, "Doğalgaz çok önemli. Osmancık ve Alaca gündeme doğalgazı getirdiği için Türkiye'ye örnek oldu ve ön ayak oldu. En çok hak eden ilçe Osmancık ve Alaca'dır. Bundan sonra iş size kalıyor, siz aboneliklerinizi yaptığınız takdirde 29 Ekim'e kalmadan abonelikler tamamlandığında hemen ihaleler yapılacak ve çalışmalar başlayacak. Herkes abonesini olmalı ve Osmancık'a doğalgazı getirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'de de büyük hizmetler yapıldığının altını çizen Yıldırım, "Bu hizmetlerin devam etmesi için istikrar ve güven çok önemlidir. Geçmiş dönemlerdeki kualisyon hükümetlerinde çektiğimiz sıkıntıları herkes biliyor bu hizmetlerin gelmesi, eğitimden sağlığa, sosyal paylaşımlarda insanların hak ettiğini elde etmesi için istikrarın devam etmesi gerekiyor. Bu istikrar konusunda yapılan anketlerde üst düzey oy oranları gözükmektedir. Millet, öğrencilerimiz yapılan oyunların farkında" şeklinde konuştu.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, seçimden ve hizmetten kaçan taraf olmadıklarını söyledi.

Vali Sabri Başköy ise, konuşmasında şunları söyledi:

"Bu sene Çorum'un tamamında 2 milyar yüz milyon civarında kamu yatırımı yapılıyor. Buna belediyeler dahil değil. En son sayın vekillerimizin takibi ile daha bu akşam köydes ödeneklerinde 8 milyon para kullanılırken ilave 3 milyon daha geldi. Tekrar genel sekreterimiz ve kaymakamlarımız ile toplantılar yapıp ilave bütçeler sunacağız. Bu daha çok parke, daha fazla asfalt, daha fazla kanalizasyon demektir. Resmin tamamına baktığımızda Çorum'un problemlerinin tek tek hallolduğunu görüyoruz. Kampüs meselemiz vardı şimdi bitti. Yıkılması gereken binalar vardı, eski adliye binası, kültür merkezi yıkıldı. Polis okulunun arsa meselesi vardı çözüldü. Ben sadece yapılanlardan bir demet sundum. Ama yapılan işler müşterek akıl, ortak dayanışma ve takip ile meydana geliyor. Bu sonuç bu sinerji çözümü meydana getiriyor. Bu çözüm sizler için. Bu kadro halka hizmetten daha büyük bir övünç tanımamaktadır. Ben de valiniz olarak sizlerin sevinç göz yaşından daha kutsal bir kağıt parçasını kabul etmedim, gönlümde ondan büyük hiçbir şey hissetmedim. Artık hizmet standartları artmaya başladı. Geçen köyün birisine gittim. Muhtar benden fitness grubu istiyor. Jimnastik aleti istiyor. Bunları yirmi yıl önce hayal edemiyorduk. Bu şehirde ne varsa köyde onun var olduğunun işaretidir. Bu kadro sizi ötekileştirmeden, kim ne şekilde düşünüyor olursa olsun aynı şekilde koklayarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Bundan daha üstün görev anlayışı tanımıyoruz." - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bekir Yazıcı Osmancık Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title