Haberler

Orman Bakanı Eroğlu: Tüketen ve Üretmeyen İnsanlar Asalak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de üç tip insan olduğunu belirterek, "Bunların ilki, hep üreten ve az tüketen."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de üç tip insan olduğunu belirterek, "Bunların ilki, hep üreten ve az tüketen. Türkiye bunların ayakları üzerinde yükseliyor. Bir diğeri ürettiği kadar tüketen var. Bunların kıymeti yok. 3'üncüsü ise tüketen ve üretmeyen insanlar. Bunlara asalak insan diyorum" dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) yeni Akademik Yılı Açılış törenine katılmak için bugün Bolu'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TEM yolunun Abant gişelerinin önünde partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Konvoy eşliğinde AİBÜ kampusüne giden Eroğlu, törenin yapılacağı kongre merkezi önüne Vali İbrahim Özçimen, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun'la birlikte fidan dikti. Törenin yapıldığı salona geçen Eroğlu öğrencileri selamladı.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'ın ardından kürsüye gelen Eroğlu, Türkiye'nin gelecekteki hedeflerine öğrencilerle ulaşacağını belirterek, "Üniversitenin çok önemli bir problemi vardı. Ormanla olan sıkıntısını çözdük. Artık devlet üniversitelerine ormandan yer vermek için kanun çıkarttık. Ülkenin lokomotifi üniversitelerimizse ve geleceğe emin adımlarla ilerlemek istiyorsak, üniversitelere her türlü desteği vermemiz gerekir. Hükümetimiz de elinden gelen desteği sağlıyor. En önemli bütçe Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılıyor. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na 50 milyar TL ödenek ayırdık. Bu bir rekordur. Fakir ve fukaranın okuması için harçları kaldırdık. Öğrencilere ödenen kredi miktarlarını arttırdık. Türkiye, üniversiteleriyle büyük hedeflerini yakalayacak" dedi.

GENÇLERE DAKİK OLMAYI ÖĞRETİN

Akademik personele uyarılarda bulunan Eroğlu, "Gençlerimiz size emanet ediliyor. Onlara gözünüz gibi bakın, geleceğe hazırlayın. Öğrencilerinize anne ve baba şefkati gibi yaklaşın. Derslerinize tam zamanında girin. Gençlere dakik olmayı öğretmemiz lazım. '20 dakika geciksek ne olur?' anlayışı var. Bunu temelden yıkmamız lazım. Zaman çok kıymetlidir. Dakik olmak lazım. Kaybedecek zamanımız yok. Buna herkes dikkat etsin" diye konuştu.

ZAMANI BOŞA GEÇİRMEYİN

Eroğlu salonu dolduran öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi:

"Zamanı boşa geçirmeyerek ülkeye faydalı bir insan olmak için gayret gösterin. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Önemli olan bu kubbede hoş seda bırakmaktır. Türkiye'de üç tip insan var. Bunların ilki, hep üreten ve az tüketen. Türkiye bunların ayakları üzerinde yükseliyor. Bir diğeri ürettiği kadar tüketen var. Bunların kıymeti yok. 3'üncüsü ise tüketen ve üretmeyen insanlar. Bunlara asalak insan diyorum. Sizlere güveniyorum. Gelecek için çalışacaksınız. Türkiye'yi büyük hedeflere doğru götürmek için gayret göstereceksiniz."

BÜYÜK HEDEFİ OLMAYAN MİLLETLER SİLİNECEK

Türkiye'nin son derece kritik bir noktada olduğunu açıklayan Eroğlu, "Tarih boyunca baktığımız zaman Türkiye'de ayakta kalmanın tek yolu güçlü olmaktır. Özellikle büyük hedefi olmayan milletler veya kurumlar tarih sayfasından silinecektir. Millet olarak çok büyük hedeflerimiz var. Gece gündüz çalışmamız lazım" dedi.

Rektör Hayri Coşkun konuşmasının ardından Eroğlu'na plaket verdi. YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise törenin ardından akademik yılın ilk dersini verdi.

Eroğlu törenden sonra Ankara'ya gitti. - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Veysel Eroğlu Hayri Coşkun Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title