Haberler

Ordu'yu Pazarlamanın Yolları Tartışıldı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) finansal desteğiyle Ordu İl Özel İdaresi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Turizmde Markalaşma Projesi çerçevesinde Ünye ilçe turizm takımı koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) finansal desteğiyle Ordu İl Özel İdaresi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Turizmde Markalaşma Projesi çerçevesinde Ünye ilçe turizm takımı koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Ünye turizminin pazarlanması ve potansiyel turistlere ulaşma eğitimi verildi. Toplantıya Ünye Kaymakamı Mustafa Demir'in yanı sıra Ünye turizm işletmecileri katıldı. Turizm pazarlaması konusunda geniş tecrübeleri olan Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve ekibi tarafından Ordu'nun pazarlanabilir turizm çeşitleri hakkında bilgiler verildi. Farklı turist beklentilerine cevap verebilmek amacı ile profesyonel Seyahat acenteleri ve tur şirketleriyle görüşmeler gerçekleştirildiğini ve 12 ayrı paket tur alternatifi hazırlandığını belirten Marka Kent Ordu projesinin Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, "Ordu çok güzel bir şehir, herkesin zevkine hitap edecek turizm alternatifleri bulunuyor. Yayla, deniz, tarih, kültür, mantar safari, trekking, kampçılık-çadırcılık, trap-atıcılık, balıkçılık, foto safari, yamaç paraşütü, eko turizm, huzur, gastronomi, binicilik, su altı dalışı, gibi farklı turizm alternatifleri olan bir ilimiz" dedi.

"ORDU TURİZMDE MARKA OLACAK"

Yrd. Doç. Dr. Çelik, "Marka Kent Ordu ekibi olarak, biz bütün bu turizm alternatiflerine yönelik çalışmalar, paket turlar ve programlar hazırlıyoruz. Bu çalışmalarla birlikte artık Ordu'ya gelen her turist rahat edecek, güzel zaman geçirecek ve evine döndüğünde dostlarına unutulmaz deneyimini tavsiye edecek. Böylelikle Ordu turizmde bir marka haline gelecek, yeni bir turizm destinasyonu oluşmuş olacak. Projenin ilerleyen safhalarında turistlerin ilgisini çekecek afiş ve bilboardlar hazırlanacak. Tatillerini rahatça planlayabilecekleri profesyonel bir turizm portalı oluşturulacak. Böylelikle Ordu'ya gelen bir turist, cep telefonundan dahi bu portala bağlanabilecek ve ihtiyacı olan bütün bilgilere ulaşarak istediği gibi gezebilecek" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Ünye İlçe Turizm Koordinasyon Takımı oluşturuldu.

Oluşturulan liste şöyle: Basın Temsilcisi Ali Öztürk, Deniz Sektörü Musa Sağlam, Su altı ve dalıcılık Alper Argan, Konaklama Çiğdem Altun, Ev Pansiyonculuğu Seyhan İhtiyaroğlu, Turizm İşletmeleri Hasan Şimşek, Seyahat Acenteleri Aytaç Tahmazoğlu, Yemek Sektörü Ahmet Avcı, Alternatif Tıp Tarık Tecer, Araç Kiralama Bekir Şimşek, Rehberlik Erksen Şensoy. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Karadeniz Metin Çelik Ünye Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title