Haberler

Ordu'da Fındığa Alternatif Yumurta Projesi

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındığa alternatif ürün geliştirme konuunda çalışmalarının olduğunu belirterek, "Üreticilerimize fındık dışında gelir getirecek küçük çaplı da olsa bu tür projeleri çoğaltmaya devam edeceğiz.

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındığa alternatif ürün geliştirme konuunda çalışmalarının olduğunu belirterek, "Üreticilerimize fındık dışında gelir getirecek küçük çaplı da olsa bu tür projeleri çoğaltmaya devam edeceğiz. Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması projesinihayata geçirdik" dedi.

Ordu'da zirai don nedeniyle bu yıl kentteki tahmini fındık rekoltesinin 66 bin tona yakın olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, çeşitli kuruluşlarla işbirliği yaparak fındığa alternatif proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti. 10 yıl önce de fındıkta meydana gelen zirai don nedeniyle birçok alternatif projeler üretildiğini fakat bu projelerin bir çoğunda başarı sağlanamadığına dikkat çeken Cörüt, şöyle dedi:

"Üreticilerimiz için kalıcı proje üretmek istiyoruz. Bu nedenle de birçok kuruluşla ortaklaşa çalışma yapıyoruz. Çeşitli kurumlarımızla birlikte 'Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi'ni hayata geçirdik. Bu proje üreticilerimizin yüzünü güldürecek. Üreticilerimize fındık dışında gelir getirecek küçük çaplı da olsa bu tür projeleri çoğaltmaya devam edeceğiz."

Köy tavukçuluğu yapmak isteyenlerin Ziraat Odası'na başvurmaları gerektiğini de belirten Cörüt, şöyle dedi:

"Fındık üreticilerimiz zor günler yaşıyor. Bizler de Ziraat Odası olarak üreticilerimize bir nebze fayda sağlanması adına köy tavuğu projesini başlattık. Fındık üreticilerimiz tarafından müracaatlar giderek artıyor. Ordu'da 300'e yakın üreticimiz köy tavukçuluğu yapmak için başvuruda bulundu. Her bir üreticimizin 300 tavuğu var. Proje kapsamında üreticilerimizin ürettiği yumurtaları biz alıyoruz, biz pazarlıyoruz. Onlar sadece üretimini yapıyorlar, birçok hizmetleri de ücretsiz karşılıyoruz."

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ise proje kapsamında üreticilere birçok avantajlar sağlandığını dile getirdi. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu önemli projeyle aynı alandan hem fındık, hem de yumurta üretimi yapılacak olup, birim alandan elde edilen gelir artacak. Fındık bahçelerindeki yabancı otlar, sıfır maliyetle temizlenecek, tavuklar için gerekli yem maliyetinde en az yüzde 10 tasarruf sağlanacak. Üreticiye yıl boyu gelir imkanı sağlanacak. Tek ürüne dayalı üretimin olumsuzlukları ortadan kaldırılmış olacak. Pazar sorunu yaşanmayacak." - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Karadeniz Kemal Yılmaz Uğur Cörüt Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title