Haberler

Onikişubat Belediyesi'nden Gençlere Yatırım

Onikişubat Belediyesi tarafından Piri Reis Mahallesi'nde inşa edilen ve Hakkari Çukurca'da şehit olan Uzman Çavuş Haşim Yenigül'ün adının verildiği Bilgi ve Kültür Evi, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Açılış töreninde konuşan Milletvekili Mahir Ünal, sözlerine "Bizlerin ve sizlerin şehitlerimize karşı sorumlulukları var" diyerek başladı. Ünal, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizin, tarihimizin, gelenek ve medeniyetimizin bilincinde olmamız gerekiyor çocuklar. Dolayısıyla sizin bugün burada bulunmanız bizim için çok kıymetli. O yüzden her törende bizleri çocuklarla buluşturan Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi beye teşekkür ediyorum. Şimdi bilgi ve kültür neden önemli? Bir kısmınız 8, bir kısmınız 10, bir kısmınız 12 yaşında. Aranızda gençlerde var. Çocuklar, kim olduğunuzu size söyleyen, sizin hafızanız değil mi?. Yani hafızanıza sorduğunuz zaman annenizin ismini, babanızın ismini, ailenizin ismini ve kendi isminizi hatırlıyorsunuz. Yani kendinizi ailenize ait hissediyorsunuz. Annenizi, babanızı, akrabalarınızı seviyorsunuz öyle değil mi?. Ülkenizi de seviyorsunuz değil mi?. Al bayrağın altında yaşamaktan büyük bir onur duyuyorsunuz öyle değil mi?. İşte bütün bunlar bizi biz yapan değerler. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız hepsi bizi biz yapan değerler. 15 Temmuzu yaşadığımızda, 15 temmuz hepimize çok şey öğretti. Gençler bir gecede bütün tarihin, medeniyetin, kültürün, bayrağın, özgürlüğün, istiklalin, istikbalin ne anlama geldiğini öğrendiler. Çocuklar bir gecede bağımsızlığın ve al bayrağın altında yaşamanın ne anlama geldiğini öğrendiler. İnşallah ülkemiz bir daha böyle bir girişimle karşılaşmayacak. Bilgi ve Kültür Evimiz hayırlı olsun, hizmetlerimiz baki olsun."

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise millet olarak istiklal ve istikbal mücadelesine devam ettiğimizi söyledi. Kılıç, "İstiklal mücadelesini nasıl yaptığımıza tarih şarttır. Bugün istiklalimize musallat olanlarla nasıl mücadele ettiğimize tüm dünya şahittir. Biz insanlarımızı, çocuklarımızı sağlıklı, eğitimli, donanımlı, yarınlarını kazanabilecek şekilde donanımlı yetiştirmek için elimizden gelen gayretin fazlasını sarf ediyoruz. Şehirlerimizin daha yaşanılır şehirler olması için her türlü çabayı sarf ediyoruz ve edeceğiz. İşte şehirlerimizin daha yaşanılır olma çabamızda bu gün çok önemli bir mesafe daha aldık. Burada çocuklar, çok mutena bir ortamda, yarınlarına hazırlanacaklar ve mahallelimiz her türlü etkinliklerini bu mekanda yapacaklar. Bu mekanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum" diye konuştu.

"Çocuklarımızı okutacağız ki, gelecekte bu ülkeyi onlar yönetsinler" diye konuştu.

Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de anne ve babalara eğitim çağrısı yaptı. Onikişubat Belediyesi'nin tüm icraatlarının insan odaklı olduğunu ifade eden Mahçiçek, şöyle devam etti:

"Kırsal mahallelerimizde 37 tane bilgi ve kültür evi yaptık, teslim ettik. 22 tane daha yapıyoruz, 3-5 ay içerisinde tamamlayacağız. Bunun yanında 3 tane mahallemizde Ilıca'da, Dönüklü'de ve Kale mahallemizde 3 yeni İmam Hatip yaptık. 2 tanesini yurtlarıyla beraber eğitim ve öğretime aldık biri de birkaç ay içerisinde hizmete girecek. Gelecek yıl da 3 tane İmam Hatip daha yapacağız. Bir tanesi Ilıca'da, bir tanesi Tekir'de, bir tanesi ise Fatmalı ile Önsen arasında. Yani bu çocuklarımızı okutacağız. Okutacağız ki onlar gelecekte bu ülkeyi yönetsinler. İşte şimdi de bu çocuklarımızı okutmak için bu mahallelerde, özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın olduğu yerlerde bu kültür evlerini yaptık. Buralarda çocuklarımız ders çalışacaklar. Orta ve lise son sınıf öğrencilerimizi sınavlara hazırlayacağız. Yani artık mazeret yok. Kız erkek ayrımı da yok, çocuklarımızı okutacağız. Mekanlar hazır sizlerin emrinde. Bu insan odaklı yatırımlarımızın bir başka boyutu da üç tane aile sağlık merkezi yaptık. Yazları en az 10 okulumuzda yüzme havuzları getirerek, çocuklarımızın hizmetine sunduk. Yine yakın bir zamanda altlarında havuzları olan, üstlerinde kültür evleri olan mekanlar yapacağız. İhalelerini yaptık. Hanım kardeşlerim oraya gelip okuyabilecek, çalışabilecek, meslek edindirme kursları alabilecek. Oralarda sizler için spor ve fitnes aletleri koyacağız. İşte AK Partili belediyelerimizin farkı burada. 2,5 yılda cumhuriyet tarihinde yapılamayanları yaptık. Bunlar hükümetimizin, bakanlarımızın, vekillerimizin ve belediyelerimizin gayretleri ile oldu. Bunlar inşallah daha da büyüyerek devam edecek. Allahın yardımı ile bu eserleri sizlere kazandırmaya devam edeceğiz."

Onikişubat Belediyesi minik mehteran takımının gösterisiyle devam eden tören, dualar eşliğinde açılış kurdelesinin kesilmesi ve binanın gezilmesiyle son buldu.

Kütüphanesi, konferans salonu, derslikleri ve sosyal aktivite alanlarıyla semtteki çocuklarının eğitim yaşamlarına büyük katkı sağlayacak olan Bilgi ve Kültür Evinin açılışına, TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Uğur Dilipak ve İmran Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici yer aldı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş AK Parti Çukurca Hakkari Yerel Haberler

title