Haberler

Öner İş Garantili Kursu Tanıttı

Antalya Kepez Belediyesi, Turizm Sektörüne Yönelik Düzenleyeceği, İş Garantili, Maaşlı, Sigortalı Mesleki Eğitim Kursuyla İlgili, 52 Mahalle Muhtarını Bilgilendirdi. Başkan Öner, Muhtarların Desteğiyle İşsiz Gençleri, İşe Yerleştireceklerini Söyledi.

Antalya Kepez Belediyesi, turizm sektörüne yönelik düzenleyeceği, iş garantili, maaşlı, sigortalı mesleki eğitim kursuyla ilgili, 52 mahalle muhtarını bilgilendirdi. Başkan Öner, muhtarların desteğiyle işsiz gençleri, işe yerleştireceklerini söyledi.

Kepez Belediyesi, Türkiye’deki işsizlik sorunun çözümüne örnek olacak olan iş garantili mesleki eğitim kursunun ikincisinin tanıtımına devam ediyor. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) işbirliğiyle turizm sektörüne yönelik gerçekleştirilen mesleki eğitim kursuyla ilgili muhtarlara bilgi verildi. Bilgilendirme toplantısı Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in katılımı ile belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Turizm sektörüne yönelik, iş garantili, maaşlı, sigortalı mesleki eğitim kursunun bilgilendirme toplantısına muhtarlar büyük ilgi gösterdi.

Kepez Otelcilik ve Turizm Eğitim Merkezi (KOTEM) Müdürü Kubilay Özer, 10–21 Eylül 2007 tarihleri arasında ilk dönem kayıtları yapılacak mesleki eğitim kursunda, hangi branşlarda teorik ve pratik eğitim verileceği, kimlerin başvuracağı, başvuru şartları hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, şartları uyan işsiz gençlerin mesleki eğitim kursuna yönlendirilmesi konusunda muhtarlardan destek istedi. Kepez’deki işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla iş garantili, maaşlı, sigortalı mesleki eğitim kursu projesini geliştirdiklerini belirten Öner, “İlk kursumuzu, Altınova Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ALTINSİAD) desteği ile otomotiv sektörüne yönelik başlattık. Şu anda 175’e yakın gencimizin teorik ve pratik eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerini tamamladıkları an, bu gençlerimiz bin ve 3 bin YTL maaşla işe yerleştirilecekler. İkinci mesleki eğitim kursumuzu da, AKTOB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle, eğitimli ara elaman ihtiyacı bulunan turizme yönelik gerçekleştirdik. 101 otelle protokol imzalandı. Lise mezunu, 28 yaşından gün almamış işsiz gençlerimiz, bu kursa başvurabilirler. İş garantisiyle eğitimlerine başlayacak olan kursiyerlerimiz 351 YTL maaş alacak, sigortaları da yapılacak. 1 yıllık eğitimlerinin ardından da kursiyerler, otelde işe başlayacaklar.” dedi.

İŞSİZ GENÇLERİ KURSA BEKLİYORUZ

Turizme yönelik mesleki eğitim kursuyla 600 işsiz genci iş sahibi yapmayı hedeflediklerini belirten Başkan Öner, “Önümüzdeki hafta kayıtları başlayacak olan ilk dönem için 150 gencimiz alınacak. Bu konuda siz muhtarlardan destek bekliyorum. Mahallenizde şartları uyan işsiz gençleri mesleki eğitim kursumuza yönlendirin. Böylece topluma kazandıracağımız işsiz gençlerimizin istihdam edilmesine de yardımcı olacağız. Muhtarlarımızla el ele vererek, her mahallemizden 5–10 genci iş sahibi yapmak istiyoruz. Sakarya Parkı içerisindeki otel şeklinde tasarlanan KOTEM’i, gençlerimizi eğiterek, işe yerleştirilmesini sağlayan bir kurum haline getirmeyi amaçlıyoruz.”

Konuşmaların ardından muhtarlara, kursla ilgili tanıtıcı broşürler verildi.

Kursiyerler, Sakarya Parkı içerisindeki, Kepez Uygulamalı Otelcilik ve Turizm Eğitim Merkezi’nde (KOTEM) eğitim görecek. Otel şeklinde düzenlenen eğitim merkezinde, mutfak yiyecek-içecek servisi, ön büro dersliğiyle ile çok amaçlı sınıf, uygulama restoranı, lobi gibi bölümler bulunuyor.

HANGİ BÖLÜMLER VAR?

Turizme yönelik mesleki eğitim kursuna, lise mezunu, 1982 (26 yaşından gün almamış) ve üst doğumlular başvurabilecek. Başvuruları kabul edilecek olan kursiyerler, "Ön büro Elemanı", “Kat Elemanı”, "Servis Elemanı", “Barmenlik”, "Aşçılık" gibi meslek dallarında 1 yıllık teorik ve pratik eğitim alacak. Eğitim ardından kursiyerler, anlaşmalı turistik otellerde işe yerleştirilecek. Teorik ve pratik eğitim ücretsiz verileceği kursta, kursiyerler Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sigortalanacak ve asgari ücretin yüzde 60'dan az olmamak koşulu ile (351 YTL) uygulamalı eğitim alacağı otel tarafından teorik eğitime başladığı günden geçerli olacak şekilde aylık maaş ödenecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

10–21 Eylül 2007 tarihleri arasında, lise mezunu olan 1980 ve üst doğumlular ( 28 yaşından gün almamış), nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopisi, lise diplomasının aslı ve fotokopisi ve muhtarlıktan alınmış ikametgah kağıdı ile beraber kayıt yaptırmak için başvurabilecekler.

(SÇ-SÇ-Y)

09.09.2007 11:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title