Haberler

Öğretmenler Korosu'ndan Öğretmenler Günü'nde İlk Konser

Koro Şefi Orhan Öztürk, Amaçlarının Öğrencileri Müziğe Teşvik Etmek Olduğunu Bölgedeki Çocukların Eline Bağlama ve Gitar Yakıştığını Söyledi.

Koro şefi Orhan Öztürk, amaçlarının öğrencileri müziğe teşvik etmek olduğunu bölgedeki çocukların eline bağlama ve gitar yakıştığını söyledi.

5)SÖYLEDİKLERİ TÜRKÜLERLE ALKIŞLANDILAR

DİYARBAKIR'da öğretmen gününe damgasını bölgede ilk kez kurulan öğretmenler korusu vurdu. 6 hafta önce kurulan farklı branşlardaki öğretmenler, ilk konserini günlerinde verirken, söyledikleri türkülerle büyük alkış aldı. Koro şefi Orhan Öztürk, amaçlarının öğrencileri müziğe teşvik etmek olduğunu bölgedeki çocukların eline bağlama ve gitar yakıştığını söyledi.

24 Kasım Öğretmenlern Günü Diyarbakır'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Devlet Tiyatrosu'ndaki törene Vali Mustafa Toprak, yardımcıları kurum müdürleri öğretmen ve öğrenciler katılırken, öğretmenlerin yaptığı yağlı boya resim sergisi açıldı.

Öğretmenlerin bir çok zorluğa karşı görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını belirten Vali Toprak, gelecek nesil ve eğimcilere örnek olacaklarını söyledi. Vali Toprak şöyle konuştu:

"450 bine yaklaşan okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim öğrenci potansiyeli ile bir çok ilimizin nüfusundan daha fazla olan Diyarbakır'da köyden kente göç eden nüfus şehrimizin eğitim öğrenim alt yapı imkanını büyük bir oranda zorlamıştır. Buna rağmen gerek devletimizin Milli Eğitime verdiği büyük destek, gerekse özel okulların hayırsever iş adamlarımızın açılan okullar vasıtasıyla bu sıkıntıları büyük ölçüde çözme noktasına geldik. Halen de şehrimizi okullaştırma ve güçlendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu imkanlar dahilinde gerek taşrada gerekse şehir merkezimizde oluşan zorluklar nedeniyle özellikle eğitim camiamızın siz değerli mensupları olan öğretmenlerimize zaman, imkan ve menfur tanımdan görev yapma gereği icap etmiştir. ve zaman zaman bu ihtiyaç hissedilmektedir. Şehrimizin her yerinde ve ülkemizin her yerinde zor şartlar altında emeklerinin karşılığını beklemeden büyük bir sorumluluk yapan değerli öğretmenlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. İçinde bulundukları şartlar ne olursa olsun karşılaştıkları her zorlukla başa gelme gayreti ve çabası içerisindedir"

BÖLGEDE İLK KEZ ÖĞRETMEN KOROSU

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ve şiirlerinin okunmasının ardından Güneydoğu'da ilk kez kurulan Milli Eğitim Korosu sahne aldı. Kentte çeşitli okullarda değişik branşlarda görev yapan 45 öğretmenden oluşan koro Türk Halk Müziği seslendirdi. Öğretmenlerin seslendirdiği türkülere izleyiciler alkışlarla destek verdi. Büyük beğeni toplayan öğretmenler korosunun solist öğretmenlerinin seslerinin güzelliği salondaki izleyicileri büyüledi.

BÖLGE ÇOCUĞUNUN ELİNE GİTAR BAĞLAMA YAKIŞIYOR

Koronu Şefi Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Başkanı Orhan Öztürk, koronun 6 haftada hazırlandığını söyledi. Amaçlarının kentte farklı bir renk katarak öğrencileri de müziğe teşvik etmek olduğunu belirten Öztürk, "Bu bölgedeki çocukların yürekleri çok güzel. O derinliklere inebilmek çok önemli. Ne kadar sert bir gönül olursa olsun, ufak bir tınla etkilenmeyecek hiç bir yürek yoktur. Gerçekten bizim yörenin çocuklarının eline gitar, bağlama yakışıyor. Biz bir de her okula bir enstrüman kampanyası yapalım dedik. Vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları enstrümanları okullara lütfen bağışlasınlar. Bu koroyu da ileri de büyüterek farklı meslek gruplarını da katmak istiyoruz. Öğretmen korosu diyoruz ama bu koro Diyarbakır'ın halk korosu olma yolunda" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title