Haberler

Öğretmene 'Şu Çılgın Türkler' Soruşturması

Güncelleme:

Antalya'da 2 öğretmen hakkında, 'derste siyaset konuşmak ve Gezi olaylarına destek vermekten, öğrencilere siyasi içerikli kitap tavsiye etmeye' kadar bir dizi gerekçeyle soruşturma açıldı.

Antalya 75'inci Yıl Cumhuriyet Lisesi'nde felsefe ve tarih derslerine giren iki öğretmen hakkında, 'derste siyaset konuşmak ve Gezi olaylarına destek vermekten, öğrencilere siyasi içerikli kitap tavsiye etmeye' kadar bir dizi gerekçeyle soruşturma açıldı.

Soruşturmaya konu kitaplar arasında Turgut Özakman'ın 'Şu Çılgın Türkler' ve 'Diriliş', Attila İlhan'ın 'Gazi Paşa'sı da bulunuyor.

Muratpaşa İlçesi'ndeki 75'inci Yıl Cumhuriyet Lisesi'nde İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi öğretmeni Ş.Y. hakkında, isimsiz ihbar üzerine 'derste Gezi olaylarına destek vermek, sınıflarda bu yönde açıklamalarda bulunmak, siyaset yapmak, öğrencilere siyasi kitaplar önermek' gibi suçlamalarla soruşturma açıldı. Ş.Y.'nin öğrencilerine önerdiği iddiasıyla soruşturmaya konu kitaplar arasında Turgut Özakman'ın 'Şu Çılgın Türkler', 'Diriliş' ve 'Cumhuriyet', Attila İlhan'ın 'Gazi Paşa', 'Sırtlan Payı', 'Batının Deli Gömleği' ve 'Yıldız, Hilal ve Kalpak' ile İlhan Selçuk'un 'Yüzbaşı Selahattin'in Romanı' da bulunuyor. Aynı okulda felsefe dersi öğretmeni M.A. hakkında ise, yine derste Gezi olaylarına destek verdiği, sınıflarda bu yönde açıklamalar ve siyasi içerikli konuşmalar yaptığı gerekçeleriyle benzer soruşturma başlatıldı.

'CUMHURİYET'İ, ATATÜRK'Ü ANLATMAK GÖREVİ'

Söz konusu iki öğretmenin üyesi olduğu Eğitim İş Antalya Şubesi, soruşturmalara tepki gösterdi. Şube Başkanı Mehmet Balık, görevi Cumhuriyet'i, Atatürk'ü anlatmak olan İnkılap Tarihi öğretmeninin Cumhuriyet ile ilgili kitaplar tavsiye etmesi ve çocuklara Cumhuriyet'in değerlerini anlatmasının son derece normal olduğunu söyledi. Söz konusu kitaplara bakıldığında hiçbirinin yayın yasağı bulunmayan, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'le ilgili kitaplar olduğunu belirten Mehmet Balık, "Hele hele öğrencilerin başarılarının artırılması için kitap okuma kampanyalarının düzenlediği bir ilde, öğrencilerine örnek kitaplar listesi veren bir öğretmen hakkında soruşturma başlatılması son derece düşündürücüdür" diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİN SUÇLANDIĞI DERS KONULARI

Bu kitapların ders konularıyla ilgili olduğunu belirten Balık, şunları kaydetti: "Felsefe grubu öğretmenimizin müfredatta yer alan konularına bakıldığında 'Siyaset Kurumu (2-3 hafta)', 'Siyaset Felsefesi (4 hafta 1 ünite)' ve 'Siyaset Etiği (Ahlak Felsefesi) şeklindedir. Bu durumda siyasetten bahsedilmesi dersin gereğidir. İnkılap Tarihi öğretmenimizin de ders konularına bakıldığında 'Devrim Tarihi ve Atatürkçülük', 'Dünya Savaşları', '19'uncu ve 20'nci Yüzyılda Gelişen Siyasal ve Toplumsal Olaylar, Savaşlar, Uluslararası İlişkiler' konuları bulunmaktadır. Bu durumda öğretmenlerimiz dünyada gelişen olayların siyasal, toplumsal ve ekonomik etkilerini anlatmak durumundadır. Bu konuların hepsinde de siyasal analizler yapılmak zorundadır."

'YAPILAN ŞİKAYET DEĞERLENDİRİLİR'

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise, devlet memurları kanunu gereğince devlet memurunun siyaset yapmasının yasak olduğunu hatırlattı. Gülay, bu konuda yapılan bir şikayet varsa bunun değerlendirilmesi gerektiğini, şikayete ilişkin siyaset yapıldığı tespiti durumunda ise, bunun kanunlarda karşılığı olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE
500

Yorumlar (2)

GÖKÇE KIZtrnrdgn@windowslive.com:

Biz iktidara geldiğimizde bu kitap RESMİ DERS KİTABI olacak ALLAHIN izni ile..Oylar MHP ye..MHP CHP hükümetine İNŞALLAH...Aksi takdirde akp bdp hdp öcalan barzani hizbullah hükümeti geliyor..

1
1
yanıtYanıtla
KAHRAMANMARAŞLIhatay_3133@hotmail.com:

GÜNEYDOĞÜUDA OKULLARDA APONUN POSTERLERİ APONUN KİTABI ÖĞRENCİLERİN ELİNDEN DÜŞMÜYOR KİMSE BUNLAR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇMIYORKEN NE VARMIŞ ÇILGIN TÜRKLERİN OKUNMASINDA NE VAR YANİ SİZ OKULLARI HER ALANDA SİYASETTEN ARINDIRDINIZ DA MİLLİ SİYASET İÇERİKLİ KİTAPLARA MI GELDİ SIRA ASLINDA DURUM ÖYLE DEĞİL SAİZ AKLINIZCA TAŞI AKP YE ATMAYA KALKIŞIYORSUNUZ BAKIN AKP BU KİTAPLARDAN RAHATSIZ OLUYOR DİYE BİLİNÇ ALTINDA MİLLİ BİLİNÇ YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR ALGISI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ BİZ SİZİN NE OLDUĞUNUZU NE YAPĞMAYA ÇALIŞTIĞINIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ NEREDE OLUYOR BU İŞ CHP NİN SEÇİM KAYBETTİĞİ ANTALYADA BU İŞ CHP NİN BASİT BİR OYUNUDUR BAKIN OY VERDİĞİNİZ ZİHNİYET BUNLARA DÜŞMAN OLDU ŞİMDİ SİZ BUNA LAYIKSINIZ DEMEK İSTİYORLAR ZAVALLI AKILLARINCA

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title