Haberler

Ödemiş Esnaf Kefalet'te Usluca Güven Tazeledi

Ödemiş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 55.olağan kongresi pazar günü kooperatifin toplantı salonunda yapıldı.

Ödemiş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 55. olağan kongresi pazar günü kooperatifin toplantı salonunda yapıldı.

Kongreye İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı, TESKOMB Genel Başkan Vekili Selahattin Hünü ile Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, çevre ilçelerin kooperatif başkanları ve 800'ün üstünde delege katıldı. Kooperatif başkanı İbrahim Özcü'nün vefatının ardından başkanlığa vekaleten getirilen Turgut Usluca, genel kurulda tek liste ile aday oldu.

Kongrenin açılış konuşmasını Turgut Usluca yaptı. Usluca, konuşmasında şunları söyledi: "Kooperatifimizde 4 dönem başkanlık edip geçtiğimiz Eylül ayında kaybettiğimiz değerli büyüğümüz, ağabeyimiz İbrahim Özcü'yü kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Birliğimizin ve kooperatifimizin başı sağ olsun. Onun başkanlığından boşalan göreve yönetim kurulu arkadaşlarımız kongreye kadar bu görevi bana vererek yetkilendirdiler. Bu görevi sizlere layık olarak bugüne kadar ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız birlikte getirdik. Bugün de yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte sizlere hizmet etme adına aday olduk. Ulu önderimiz Mustafa kemal Atatürk'ün dediği gibi, esnaf ve sanatkarı gelişmemiş ülkeler malik olmuş sayılmaz. Bizler kooperatif olarak her zaman yanınızdayız. Bunu bilmenizi isterim. Ödeme güçlüğü çeken esnafımız çözümü dışarıda değil, bizde arasın. Kurda kuşa yem olmasın. Bizleri ibra ettiniz ve onurlandırdınız ve sizlere teşekkür ediyorum."

Usluca'nın ardından belediye başkanı Bekir Keskin de bir konuşma yaptı. Keskin konuşmasında pazarcı esnafının borçlarına değinerek şunları söyledi: "Ödemişli pazarcı esnaflarımızın sergi ücretleri konusunda ciddi sıkıntıları vardı. Pazarcı esnaflarım ve kooperatif başkanımız Turgut Usluca ile birlikte oturup çözüm yolunda çalışma yaptık. Borcu olan pazarcılarımızın sorunlarını Esnaf Kefalet Kooperatifi ile birlikte çözdük. Çözüme destek verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum."

TESKOMB Genel Başkan Vekili Selahattin Hünü de, "Kooperatifimizde dört dönem başarılı şekilde çalışmaları sürdürerek arkasında güzel bir ekip bırakan İbrahim Özcü kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Yeni yönetim görevi devraldıktan sonra kooperatifi birkaç kez gelip denetledik. Bu arada sık sık arkadaşlarımızla bir araya da geliyoruz. Ödemiş Kooperatifimizde görevi devralan, bugün de kongrede tek liste ile yeniden aday olan Turgut Usluca'ya, yönetim kuruluna ve personeline teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçim sonucunda Turgut Usluca güven tazeleyerek başkan seçildi. Yönetim kuruluna Mehmet Keskin, Kemal yaparoğlu, Ömer Unay, Erol Nokta; denetim kuruluna da Hikmet Çakıcı ve Orhan Şengül seçildiler. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Keskin Ödemiş Eylül İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title