Haberler

Nusaybin'de PKK'nın Katlettiği 8 Vatandaş Anıldı

Mardin'in Nusaybin İlçesinde 21 Yıl Önce PKK Terör Örgütü Mensupları Tarafından Katledilen 6'sı Çocuk 8 Vatandaş İçin Mezarları Başında Anma Töreni Yapıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 21 yıl önce PKK terör örgütü mensupları tarafından katledilen 6'sı çocuk 8 vatandaş için mezarları başında anma töreni yapıldı.

Nusaybin'nin Açıkyol köyünde yapılan anma törenine Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Mardin Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Ağrı, Nusaybin İlçe Emniyet Müdürü Fehmi Kocadağ ve vatandaşlar katıldı. Tören alanına "Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir" pankartıyla gelen Güvenlik Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, "Askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları attılar.

Anma töreninde konuşan Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Türk milletinin tarihin değişik dönemlerinde değişik saldırılara maruz kaldığını belirterek, "Milletimiz belirli bir süreden beri kandırılmış, kana susamış ve onunla beslenen terör örgütü saldırılarına muhatap olmaktadır. Bu hain saldırı ve faaliyetler ülkenin her bölgesinde, insanların hayatlarını karartmış, ocaklarını söndürmüş ve bütün milletimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Çocuk, yaşlı, genç ayrımı yapmadan, bu toprakların masum insanına karşı yürütülen terör saldırıları, bir insanlık ayıbı olarak da dünya tarihindeki yerini almıştır. Bu toprakların masum insanına kalleşçe saldıranlar şunu bilmelidirler ki, bu çabaları boşunadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu hain saldırıları defetmeyi her zaman başarmış ve her zaman da başaracaktır" dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Gezer ise "Yıllardır terör illetinden mağdur olan ilçemiz halkı huzur ve barış içerisinde yaşamaya çalışmasına rağmen örgüt buna tahammül edememekte, her fırsatta vatandaşların akıllarına nifak tohumları ekmeye ve bölgeyi yeniden kaosa sürüklemeye çalışmaktadır. Halk için mücadele demek, masum vatandaşlarımızı hedef alan terörist saldırılar yapmak, onları katletmek değildir. Halkın emeğine, huzuruna ve değerlerine saygılı olmak demektir. Demokrasi ve insan haklarını savunduklarını iddia eden terör örgütü ve onların uzantıları insanlığın en temel hakkı olan yaşam hakkını hiçe saymakta ve masum insanları hedef almaya devam etmektedirler. Devlet ve milletimizin eli kanlı çocuk katillerine vereceği cevap açıktır" şeklinde konuştu.

7 Mart 1987 tarihinde şehit edilen Selim Ayık(10), Süleyman Ayık(14), Bedran Erdem(17), Cumhur(44), Şerife (50), Felek(6), Selma(16) ve Şerini Tunç'un(14) yakını Fikret Aslan törende yaptığı konuşmada, 21 yıl önce 6 yeğeni ve yakın akrabalarını kaybettiğini söyledi. Acılarını hala içinde nefretle taşıdığını ifade eden Aslan, "Bu, gözü dönmüş katilleri insan hakları diye savunanlar, onların işledikleri suçlar için hukuk mücadelesi veren insan hakları savunucuları, bizleri bir gün sormadılar. Bir kere olsun bu şehitlerin haklarını aramadılar. Aksine timsah gözyaşı döküp için için sevindiler. Sorarım sizlere değerli hemşerilerim, bu insan hakları sadece teröristler için mi geçerlidir" dedi.

Aslan, yüreğindeki acıyı bugün de yaşadığını ve bu acıyı asla unutmayacağını da sözlerine ekledi. Şehitler için Nusaybin Müftüsü Murat Taşdelen tarafından yapılan dini vecibelerden sonra Tugay Komutanı Süngü ve Kaymakam Gemici şehit yakınlarıyla bir süre sohbet etti.

(AA-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title