Haberler

Numan Kurtulmuş : Kamu Görevlilerinin İzin Yasağı Kaldırılmıştır 1-

Numan Kurtulmuş : Kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırılmıştır

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş, "Bugün itibariye kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir. Senelik izinlerini tekrar kendi programlarına koyabileceklerdir. Bildiğiniz gibi bu yasak vatandaşlarımızı herhangi bir şekilde zor durumda bırakmak için değil, memurlarımızı zor durumda bırakmak için değil, özellikle FETÖ'ya karşı yapılan operasyonlarda tedbiren alınmış bir karardı. Bugün itibariyle bu kararı kaldırıyoruz" diye konuştu.

"DEMOKRASİNÖBETLERİNE 25 MİLYON VATANDAŞIMIZ KATILMIŞTIR"

Numan Kurtulmuş, "Türkiye 7 Ağustos'ta Türkiye siyasi tarihinin en önemli belki de dünya siyasi tarihinin en kalabalık mitingine sahne olmuştur 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen ardından sokaklara çıkarak milletimiz eşkıyalara gerekli dersi vermiş, tanklar, uçakları, silahları göğsünü siper ederek durdurmuş ve Türkiye'yi uçurumun kenarından çekip kurtarmıştır. Türkiye'nin bu badireden kurtulmasına yardımcı olan tüm kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar demokrasi nöbetlerinde emniyet kayıtlarına göre 25 milyon vatandaşımız bütün illerimizde ilçelerimizde katılmıştır. Dün yine emniyetin kayıtlarına göre 5 milyon vatandaşımız bir araya gelmiş, Türkiye genelinde diğer 80 ildeki toplantılarda da yaklaşık 10 milyona yakın insan eş zamanlı olarak Türkiye'nin meydanlarını doldurarak ülkesine sahip çıktı ve demokrasiye bir kez daha dosta düşmana göstermiştir" dedi.

"BU MİTİNGİN BUNDAN SONRAKİ ARTÇI ETKİLERİ DE GÖRÜLECEKTİR"

Numan Kurtulmuş, "Bu miting 7 Ağustos'ta gerçekleştirilen ve bitmiş olan bir miting değildir. Bu mitingin bundan sonraki artçı etkileri de görülecektir. Dünyanın birçok yerinde şimdiye kadar bu darbeci teröristleri, FETÖ çetesini anlamayan yada anlamak istemeyen çevrelerin Türkiye'de 15 Temmuz'da ne olduğunu anlamak istemeyene çevrelerin öyle zannediyorum ki Türkiye'de halkın demokrasiye sahip çıkan bu kararlılığı karşısında anlamakta zorlandıkları bazı şeyleri şimdi daha kolay anlamaya başlayacaklarını göreceğiz. Dolasıyla bu FETÖ'cü eşkıyaların ortaya koyduğu darbe teşebbüsü bütün dünyada çok daha açık ve çok daha yalın bir şekilde görülecek ve dünyadaki birçok çevre istese de istemese de milletin bu kararlığı karşısında Türkiye demokrasisinden yana tavır alma mecburiyetinde olacaktır" diye konuştu.

"ABD YÖNETİCİLERİNİN TUTUMLARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRECEKLERİNE HİÇ ŞÜPHEMİZ YOKTUR"

Numan Kurtulmuş, "Bu miting sonra ABD'nin yetkililerinin Gülen'i orada saklamak, korumak, kollamak ciddi tereddütler geçirmeye başladıklarını zannediyorum. Bundan sonra 79 milyon büyük bir kararlılıkla İstanbul'daki büyük bir kalabalıkla ve eş zamanlı olarak 10 milyona yakın kişinin katıldığı büyük mitinglerle bu terör örgütüne ve bu terör örgütünün elebaşısı Pensilvalya'daki kişiye insanlar bu kadar açık bir şekilde tavırlarını ortaya koyduktan sonra ABD yöneticilerinin de tutumlarını yeniden gözden geçireceklerine hiç şüphemiz yoktur. Bundan sonra ABD'li yetkililer tercih yapma durumundalar. Bu tercihin yakın bir zamanda siyasi bir tercihe dönüşmesini ümit ediyoruz" dedi.

"YENİKAPI, TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR KAPININ AÇILMASI OLMUŞTUR"

Numan Kurtulmuş, "Yenikapı, Türkiye için yeni bir kapının açılması olmuştur. Yenikapı milli birliğe ve toplumsal bütünlüğüne açılan yeni bir kapı olmuştur. Yeni bir siyaset diline ve yeni bir siyaset tarzına Türkiye'nin dönüşmesi için yeni bir kapı olmuştur. Yeni ve güçlü Türkiye'ye geçiş için önemli yeni bir kapı olmuştur" diye konuştu.

"ANLAYAMADIKLARI İÇİN DEĞİL, ANLAMAK İSTEMEDİKLERİ İÇİN ANLAMIYORLAR"

Numan Kurtulmuş, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu diplomasisi alanında önemli faaliyetler yürütüyoruz. İlgili kurumu ve kuruluşlar Türkiye'deki darbe gerçeğini anlatmak ve darbenin arkasında bu FETÖ'cu çetenin nasıl bir dünya görüşüne sahip olduğunu bütün dünya ile paylaşmak için kolları sıvadı ve çalışıyor. Ancak ifade ettiğim gibi hangi çalışmayı yaparsak yapalım anlamak istemeyenler ortadaki gerçek ne kadar yalan olursa olsun bunları anlamak istemiyorlar. Anlayamadıkları için değil, anlamak istemedikleri için anlamıyorlar" dedi.

"TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLEMEMİŞTİR"

Numan Kurtulmuş, "Halkımız ve ekonomi çevreleri şundan rahat olsunlar ki asla ve asla bu darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler Türkiye ekonomisini etkilememiştir. Etkileri ilk 1 hafta marjinal etkilerdir. Ondan sora süratle ekonomi yönetimi olarak kararlarımıza sadık bir şekilde yolumuza devam ediyoruz" dedi.

MECLİS'E GÖNDERİLECEK KANUN TASARISI

Numan Kurtulmuş, "Bugün itibariyle TBMM'ye göndereceğimiz bir Kanun Tasarısı var. Ekonomik reform paketlerimizin içerisinde söylediğimiz husus şuydu; 'İşadamlarının taşınır mallarının alet, makina, teçhizat ve diğer taşınırlarının bankalara teminat olarak verilmesini kolaylaştırılması' Özellikle KOBİ'leri rahatlatan çok önemli bir teklifti bu. Bunu yasallaştırıyoruz inşallah" dedi.

"ASLINDA BEKLEDİKLERİ TÜRKİYE'NİN DİRLİĞİ VE BİRLİĞİDİR"

Numan Kurtulmuş, "Vatandaşlarımızın içinde uzun saatler boyu kaldık. Bu millete devam derseniz millet bundan çok memnun. Meydanları sabahlara kadar bekliyorlar. Aslında bekledikleri Türkiye'nin dirliği ve birliğidir. Ama bu mitingler zinciri ve dünkü mitingin bunu taçlandırılmasıdır. Çarşambaya kadar bunların sürdürülmesini sayın Cumhurbaşkanımız talep etmiştir" diye konuştu.

"KAMU GÖREVLİLERİNİN İZİN YASAĞI KALDIRILMIŞTIR"

Numan Kurtulmuş, "Bugün itibariye kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir. Senelik izinlerini tekrar kendi programlarına koyabileceklerdir. Bildiğiniz gibi bu yasak vatandaşlarımızı herhangi bir şekilde zor durumda bırakmak için değil, memurlarımızı zor durumda bırakmak için değil, özellikle FETÖ'ya karşı yapılan operasyonlarda tedbiren alınmış bir karardı. Bugün itibariyle bu kararı kaldırıyoruz" diye konuştu.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK ?

Kurban bayramı tatili de büyük bir ihtimalle 9 gün olacağını ifade eden Numan Kurtulmuş, kararın henüz Bakanlar Kurulu'na gelmediğini belirtti.

FİRARİLERDEN 9'U GENERAL RÜTBESİNDE

Numan Kurtulmuş, "Şu ana kadar tam rakamını size vereyim. 186 TSK mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu yani toplam 216 kişi firaridir. Bunlar kaçmıştır. Bunların içinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır. Ancak söylediğini gibi bu kaçakların Kuzey Irak'ta başka bir terör örgütünün elinde olduğu bilgisi bizim resmi kaynaklarımız tarafından asla doğrulanmamıştır. Bunlar şu anda bizim açımızdan spekülasyon mahiyetinde bir takım sözlerdir. Ama ortada bir vaka var. 216 askerin firari olduğu ortada" dedi.

MECLİS 19 AĞUSTOS'TA TATİLE GİREBİLİR

Numan Kurtulmuş, "Muhtemelen çok kesin olmamakla birlikte ayın 19 itibariyle TBMM bir tatile girebilir. 1 aylık bir süre olacak bu tatil. Henüz konuşulmadığı için ihtimal diyorum. 19 Eylül'e kadar sürebilir. Ondan sonra tekrar ... bu sene biraz erken başlayacağız. Bayram tatilinden sonra Meclis çalışmalarına tekrar başlayacak" diye konuştu.

YENİ KHK'LAR

Numan Kurtulmuş, "KHK'lar ile ilgili de bütün KHK'lar üzerinde en ince teferruatına kadar çalışıyoruz. 669 sayılı KHK ile gündeme getirilen TSK'nin yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmalar tesadüfen hazırlanmış çalışmalar değildir. Her birisi üzerinde uzun uzun üzerinde konuşulmuş ve tartışılmış hususlardır. Bunlar olgunlaştığında meclise gelecek ve yasalaşarak çıkacaktır.

FERHAT SARIKAYA'NIN AÇIKLAMALARI

Bazı televizyon kanallarından Ferhat Sarıkaya'nın yaptığı açıklamalara ilişkin soruya Numan Kurtulmuş, "Televizyonlarda her gün her akşam konuşuyor. Bu açıklamaların hepsi aslında savcılar bakımından işlem yapabilecekleri veri oluşturuyor" dedi.

Bu husus savcıların takdirinde olan bir husustur.

"10 YABANCI UYRUKLU HAKKINDA İŞLEM YAPILMIŞTIR"

Numan Kurtulmuş, "Şu ana kadar geniş kapsamlı bir soruşturma devam ediyor. Bu çerçevede bizim elimizde bilgiler şu ana kadar 10 yabancı uyruklu hakkında işlem yapılmıştır. Bu rakamın artabileceğini söyleyebilirim" dedi.

"ORADA KALMAYA DEVAM ETMESİNİN ABD'YE ZARAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Numan Kurtulmuş, "Bu millet tek yumruk olarak darbeye karşı çıktığını ortaya koydu. Herkes ortaya çıktı. Herkes 'Bu FETÖ'den nefret ediyoruz bize verin' dedi. Bu kadar yakın iki ülkenin birinde bir terör elebaşı oturacak bu siyaseten anlamlı değildir. 79 milyonun tamamı darbeye FETÖ'ye karşı. Tamamı bu eşkıya başının Türkiye'ye getirilmesini istiyor. Terör elebaşının orada kalmaya devam etmesinin ABD'ye zarar vereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"RTÜK'ÜN REKLAM PAYINI YÜZDE 1.5'E DÜŞÜRDÜK"

Numan Kurtulmuş, "RTÜK'ün reklam gelirlerinden aldığı payın düşürülmesi konunda yoğun talepler oldu. 15 Temmuz akşamı Türk medyası yıldızlı pekiyi ile demokrasi sınavından mezun olmuştur. Türk medyasının bu tavrı olmasaydı darbe karşısında milletimizin sokaklara çıkması da pek mümkün olmayacaktı. Şükranımızın bir göstergesi olarak bir karar aldık ve yüzde 3'lük RTÜK'ün reklam payını yüzde 1.5'e düşürdük" dedi.

14 AĞUSTOS'TA SİBER SALDIRI İDDİASI

Numan Kurtulmuş, "Bir daha Türkiye'de askeri darbe yaparak yönetime el koyma şeklinde bir operasyon yapmaları mümkün değildir. Bir darbe tehdidi kalmadığının rahatlıkla söyleyebilirim. Ama bu örgüt geride kalan unsurları ve işbirlikçileriyle Türkiye ye karşı hareket etmeye devam edecekler. En ufak bir istihbarat bile değerlendiriliyor. Uyanık olacağız. Siber saldırı mı başka saldırı mı yaparlar hepsini önleyecek saldırılarımız devam ediyor. Allah fırsat vermesin. Allah fırsat vermedi millet de fırsat vermedi. Bu fırsatı bulamayacaklar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Ferhat Sarıkaya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title