Haberler

Noktanın ve Renklerin Devranında Hazret-i Fatime Sergisi Dolmabahçe Sarayı'nda Açıldı

Ebru sanatının önemli ustalarından biri olarak gösterilen Niyazi Sayın'ın ebrularını ve günümüz hattatlarından Mahmut Şahin'in hatlarını yaptığı "Noktanın ve Renklerin Devranında Hazret-i Fatime" Sergisi Dolmabahçe Sarayı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ebru sanatının önemli ustalarından biri olarak gösterilen Niyazi Sayın'ın ebrularını ve günümüz hattatlarından Mahmut Şahin'in hatlarını yaptığı "Noktanın ve Renklerin Devranında Hazret-i Fatime" Sergisi açıldı. Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşen açılışa Niyazi Sayın, hattat Mahmut Şahin, sergiyi organize eden Revak Yayınevi Genel Koordinatörü Kahraman Özkök, yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış, Ruhi Ayangil'in önemli eserlerden oluşan konseriyle başladı. Ardından "Noktanın ve Renklerin Devranında Hazret-i Fatime" Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Katılımcıların dikkatle incelediği sergide Hz. Fatime'nın isimleri, künyeleri ve sıfatlarından oluşan 63 eser sanatseverlerle buluştu. Ayrıca sergideki çalışmalardan oluşan "Hazret-i Fatime'nın İsimleri" kitabı da hazırlandı. Revak Yayınevi tarafından albüm niteliğinde özenle hazırlanan kitap, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

"Böyle bir bütün sergi şimdiye kadar açılmamıştı"

Hatlarında imzası bulunan hattat Mahmut Şahin, "Kahraman Özkök ile bir araya gelince Hz. Fatime validemize peygamber efendimizin yaşı hürmetine 63 tane eser hazırlayalım diye düşündük. Böyle bir gelişmeyle bizim sergimiz açılmış oldu, proje böyle başladı. Daha sonra Niyazi Sayın Hocamız ebrularını verince bizim için çok keyifli oldu. Niyazi Sayın Hocamla birlikte ben bu sergiyi artık benim değil, Niyazi Hoca'nın sergisine kendimi katılmış olarak hissediyorum. Hz. Fatime validemizin ehlibeyt sevgisi olmazsa olmazlardandır ama bunu ne yazık ki dile getiremeyiz. Ehlibeytle alakalı böyle bir sergi ilk kez böyle açıldı. Daha önce çalışmalar yapmışlar fakat böyle bir bütün sergi şimdiye kadar açılmamıştı" dedi.

"Türkiye'de de dünyada da ilk defa böyle bir kompozisyon meydana geliyor"

Sergiyi organize eden Revak Yayınevi Genel Koordinatörü Kahraman Özkök, "63 tane levha var. Levhaların ebruları kutb-u nayi Niyazi Sayın Hocamıza ait, Hattat Mahmut Şahin Bey'in levhaları zannederim Türkiye'de de dünyada da ilk defa böyle bir kompozisyon meydana geliyor. Çünkü daha evvel isimleri kitap olarak muhtelif memleketlerde yayınlanmışsa da levha haline sanat yoluyla ilk defa arz ediliyor. Bu bakımdan mühim bir çalışma Cenab-ı Hak fevzinden cümlemizi nasipdar eylesin. İnsanları bir şeye davet emek değil onların onlara teveccühü mesele" diye konuştu.

"Hem manevi dünyamıza hem kültür dünyamıza büyük bir hizmet"

Sergideki çalışmaları dikkatle incelediğini ifade eden Belkıs İbrahimhakkıoğlu, "Böyle bir çalışmanın ifadesi gerçekten çok zor ama bütün ehlibeyt sevdalılarına büyük bir hediye olmuş. Bizim de eksik bir tarafımız, çok büyük bit kültür çalışması olmuş aynı zamanda hem manevi dünyamıza kültür, hem dünyamıza büyük bir hizmet. Düzenleyenlere gerçekten minnettarız. devamını dinliyoruz" şeklinde konuştu.

"Hepsini bir arada görmek bizi mutlu etti"

Sergideki çalışmalardan çok etkilendiğini dile getiren Mehmet Genç, "Sergiye daha yeni geldim ama kitabını gördüm. Hz. Fatma Hanımefendinin yani annemizin bu kadar güzel isimlere sahip olduğunu bu sergide ve kitapta gördüm çok da mutlu oldum. Literatürde duyuyorduk, sohbetlerde işitiyorduk ama hepsini bir arada görmek bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.

"Noktanın ve Renklerin Devranında Hazret-i Fatime" Sergisi 21 - 28 Mayıs tarihleri arasında Dolmabahçe Sarayı'nda sanatseverin ziyaretine açık olacak. Albüm niteliğinde özenle hazırlanan kitap da sanatseverler için satışa sunuldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Belkıs İbrahimhakkıoğlu Dolmabahçe Sarayı Mahmut Şahin Niyazi Sayın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title