Haberler

Neü'de 'Akdenizde Türk Korsan Faaliyetleri' Konulu Konferans

İstanbul Dolmabahçe Sarayı Müdürü Doç.Dr.Bülent Arı tarafından Nevşehir Üniversitesi (NEÜ)nde 'Akdeniz'de Türk Korsan Faaliyetleri' konulu konferans verildi.

İstanbul Dolmabahçe Sarayı Müdürü Doç. Dr. Bülent Arı tarafından Nevşehir Üniversitesi (NEÜ)nde 'Akdeniz'de Türk Korsan Faaliyetleri' konulu konferans verildi.

NEÜ Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Tarih ve Kültür Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa, Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erol Seyfeli, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kürşat Koçak, Türk Dili Okutmanlığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İ. Ethem Özkan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz, tarih bölümünden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Türklerin deniz faaliyetleri ve korsanlık hakkında katılımcıları bilgilendiren Dolmabahçe Sarayı Müdürü Doç. Dr. Bülent Arı, "Akdeniz'deki korsanlık çok eski tarihlere kadar uzanmakta olup, korsanlığa dair pek çok isim ve ifadeler bulunmakta. O dönemlerde korsanlık hükümetten icazetli olup, devlet desteğindeydi. Elde ettikleri ganimetleri Osmanlı limanlarına getirerek devlete pay verirlerdi. Osmanlı'da düzenli bir donanma olmadığı için, o dönemler korsanlarla işbirliği yapılmıştır. Tarihteki en büyük Türk korsanları ise; Kemal Reis, Piri Reis, Hızır Hayreddin Paşa, Turgut Reis ve Uluç Ali Paşa'dır." dedi.

Konferans sonunda Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın ve Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erol Seyfeli tarafından Doç. Dr. Bülent Arı'ya teşekkür plaketi ve belgesi verildi.

08.05.2012 09: 58: 02

TSI

NNNN - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dolmabahçe Sarayı Bülent Arı İstanbul Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title