Haberler

Neşeli Müzede Atölyeler Başladı

Konak Belediyesi tarafından İzmir'e kazandırılan 3'üncü butik müze, Neşe ve Karikatür Müzesi'nde atölye çalışmaları başladı.

Konak Belediyesi tarafından İzmir'e kazandırılan 3'üncü butik müze, Neşe ve Karikatür Müzesi'nde atölye çalışmaları başladı. Çocuklar, gençler ünlü çizerlerin eşliğinde karikatürler çiziyorlar. Her hafta cumartesi günleri gerçekleştirilecek atölyelerde Murteza Albayrak, Menekşe Çam, Sadık Pala ve Cemalettin Güzeloğlu deneyimlerini çizer adayları ile paylaşacaklar.

Konak Belediyesi tarafından açılan Neşe ve Karikatür Müzesi İzmir'e neşe saçmaya başladı. Yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret ettiği müzede ünlü çizerler atölye çalışmalarına başladı. Müzeye gelen çizer adayları, atölye çalışmalarında konu belirleyerek çizimleri gerçekleştiriyorlar. Her hafta farklı bir çizerle yürütülecek atölye çalışmalarına İzmirli çizer Murteza Albayrak başladı. Karikatür konusunun ' İzmir ve Deniz' olarak belirlendiği atölyeye çizerler Eray Özbek ve Mustafa Yıldız da eşlik etti. Önümüzdeki haftalarda da atölyelerin devam edeceğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmirlileri bu çalışmalara katılmaya davet etti. Müzenin ülkemizin neşe tarihine ışık tutacak kadar zengin bir arşive sahip olduğunu dile getiren Başkan Tartan sözlerine şöyle devam etti: "Göreve geldiğimizden bu yana kentimizin turizmden alacak olduğu payı arttırmak için durmadan çalışıyoruz. Bunun en önemli adımlarından biri de butik müzeler zinciri. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi ile başladığımız bu zincire İzmir Mask Müzesi ve Neşe ve Karikatür Müzesi'ni kattık. Önümüzdeki günlerde üç yeni müzeyi daha hayata geçireceğiz. Kente kazandırdığımız müzelere yaşam da katıyoruz; onları yaşayan müze haline dönüştürüyoruz. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde Hacivat-Karagöz atölyeleri, İzmir Mask Müzesi'nde mask atölyeleri vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gördü. Neşe ve Karikatür Müzesi'nde de İzmirli çizerlerin eşliğinde atölye çalışmalarına başladık. İzmirlilerin kıvrak zekası ve espri yeteneklerini geliştirecekleri atölye çalışmaları her cumartesi 11: 00 ile 12: 30 arasında gerçekleştirilecek. Murteza Albayrak ile başlayan çalışmalar Menekçe Çam, Sadık Pala, Cemalettin Güzeloğlu atölyeleri ile devam edecek. İzmir'in neşeli insanlarını Neşe ve Karikatür Müzesi'ndeki atölyelere bekliyoruz."

(AH-)

09.02.2012 10: 42 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemalettin Güzeloğlu Hakan Tartan Konak İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title