Haberler

MUŞ'UN 2050 YILINA KADAR İÇME SUYU İHTİYACI KARŞILANACAK

Güncelleme:

MUŞ'un 2050 yılına kadar içme suyu sorunu, 'Alparslan-2 Barajı' ile sona erecek.

MUŞ'un 2050 yılına kadar içme suyu sorunu, 'Alparslan-2 Barajı' ile sona erecek. 200 milyon TL'ye ihale edilen ve 2023'e kadar tamamlanması planlanan projeyle yerleşim birimlerinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce 2012'de 6446 sayılı 'Enerji Piyasası Kanunu' kapsamında inşaatı başlatılan ve kısa süre önce tamamlanan 'Alparslan-2 Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi'nin enerji üretimi ile su projelerine başlandı. Muş'un 2050'ye kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağı proje, 200 milyon TL'ye ihale edildi. 2023'te tamamlanması planlanan proje, iki etap halinde uygulanacak. İlk etapta kent merkezi, Sungu beldesi, Karaağaçlı beldesi, Hasköy ilçesi, Düzkışla beldesi ve Korkut ilçesi yerleşimlerinin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için 80 kilometre isale hattı ve içme suyu tesisleri inşa edilecek. İkinci kısım işler kapsamda ise Yeşilova beldesi, Serinova beldesi, Kırköy beldesi, Kızılağaç beldesi, Yaygın beldesi, Konukbekler beldesi, Muş Organize Sanayi Bölgesi ve Alparslan Üniversitesi yerleşimlerinin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için 70 kilometre isale hattı ve gerekli içme suyu tesisleri yapılacak.

'SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞACAK'

Devlet Su İşleri 172'nci Muş Şube Müdürü Servet Fırat, 'Alparslan-2 Barajı'nın tamamlanması sonrası enerji üretimi ve su projelerine başlandığını belirtti. Kent merkezi ve çeşitli yerleşim yerlerinin içme suyu sorununun projeyle beraber çözüme kavuşacağını kaydeden Fırat, 'Alparslan-2 Barajı'nın Muş'a çok katkısı var. Birincisi enerji üretimi, ikincisi içme suyu, üçüncüsü ise Muş Ovası'nı sulama projesidir. En büyük katkılarından biri olan 'Muş İçme Suyu Projesi', 2021'de imalatlarına başlanmış olup, 2023'te bu projenin birinci etabının tamamlanmasını hedeflemekteyiz. İlk etapta 80 kilometrelik boru hattı yapılacak. Boru hatlarıyla beraber Muş merkez ve çeşitli yerleşim yerlerinin içme suyu problemi çözülecektir. Hedefimiz 2023'te bu işi tamamlayarak, halkımızın içme suyu sorununu çözüme kavuşturmaktır dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Su İşleri Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title