Haberler

Muhtar Dağ Çeşmesine Sayaç Taktırdı

Güncelleme:

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi Karayakup Beldesi'ne yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan çeşmeyi belediye yıkmak istedi, muhtar su sayacı taktırırken halkın kullandığı suyun parasını maaşından ödüyor.

Mahalle muhtarı İskender Karaca'nın yaptırdığı çeşme, güzelliği ve temizliğinin yanında su sayacı ile dikkat çekiyor. Eski dönemlerde yapılan çeşme, 16 yıl önce yıkılırken, bu sürede suyun boşa akmasına daha fazla sessiz kalamayacağını belirten muhtar İskender Karaca, kendi çabaları ile çeşme yaptırdı. Çeşme ise, Karayakup Beldesi'ndeki depodan su alıyor. MHP'den Belediye Başkanılğı seçildikten 9 ay sonra AK Parti'ye geçen Necati Karaarslan'ın bir ara çeşmeyi yıktırmak istemesi üzerine muhtar Karaca, "Kendi yaptırdığım çeşmenin parasını da kendim öderim" deyince çeşmeye su sayacını taktırmış. Su sayacını görenler köy çeşmesinde su sayacı olur mu?' diyorlar" dedi.

Mahalle Muhtarı İskender Karaca, encümenin yıkım kararı alması üzerine ekiplerin geldiğini anlatırken, şöyle konuştu:

"Buna müsaade etmeyince kaymakamla birlikte belediye ekipleri ve jandarma yıkmaya geldi. Biz de bu çeşmenin durumunu anlattık. Bu çeşme önceden yola akıyordu, zararlıydı. O çeşmenin aynı suyu ile bu hizmeti veriyoruz. Sonra bu kontrol altında, 'İşi olunca çeşme açık, olmayınca kapanıyor' dememize rağmen iş çağrısından çıktı. Sıkıntı olmasın diye buraya bir su sayacı takarak onun su bedelini de kendi aylığımdan ödemek şartıyla vatandaşın halısını kilimini yıkıyoruz."

Muhtar İskender Karaca, 1994 yılında ben mevsimlik işçi olarak çalıştı sırada dönemin belediye başkanının emriyle kasabanın şebekesinden su alıp, buraya çeşme yaptıklarını, zaman içerisinde hayvaların içine düşmesi sonucu kırıldığını, 1994'ten 2009 yılına suyun yola aktığını belirtti. Karaca, şunları söyledi:

"Muhtarlık olarak boşa akan suyu çevirip, bu hale getirdik. Boşa akan su zarar veriyordu. Yoldan geçen traktörlerin araçların tekerleri çamur oluyordu. Kadınlarımız da sıkıntıya giriyordu. Bahar temizliği yapmak için kullanıyor. Bedelini ben ödüyorum. Kadınlarımız Bebek köyüne halı kilim yıkamaya gidiyordu. Oradaki muhtar da bu durumdan şikayetçiydi. Burayı bu duruma getirdik kadınlarımız artık halı- kilimini yıkıyor, işçilerimiz yemeğini yiyor çiftçilerimiz holderlerini dolduruyor, bahar temizliği yapıyorlar. Avrupa'daki çalışan hemşehrilerimiz tatilde kasabamıza geldiğinde sıkıldığında bir mangal atıyor."

Bölgede oturlar temizlik için artık başka köylere gitmelerine gerek kalmadığını, yol üzerinde birçok çeşme olduğu halde hiç birinde saat olmadığını anlatırken, "Dağ çeşmesinde su saatini ilk kez gördük. Muhtara yazık günah; dağın suyuna fatura olmaz. Millet burada halısını yıkıyor, holderini dolduruyor, su içiyorlar buradan. Saat olmaması lazım" diye konuştu. - Yozgat / Sarıkaya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karayakup Sarıkaya Yozgat Çeşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title