Haberler

Muğla Uluslararası Zurna Festivali Sona Erdi

Güncelleme:

Muğla Büyükşehir Belediyesinin zurna üstatlarını bir araya getirdiği festival sona erdi.

Muğla'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından, zurna üstatlarını bir araya getiren festival sona erdi.

Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'ndaki Muğla Uluslararası Zurna Festivali'ne Muğla, Aydın, Manisa, Erzurum, Kırklareli, Lüleburgaz, Trabzon, Gaziantep, Azerbaycan, Bulgaristan ve Yunanistan'dan 16 zurna üstadı katıldı.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivalin son gününde zurna üstatları Tibet Var, Saffet Akay, Ömer Parlak, Metin Öğe, Shirzad Fataliyev, Naci Peri, Halil Çokyürekli, Battal Sazcı, Basri Eğriboyun, Erkan Tekin, Samir Kurtov, Christos Karakostas ve Hasan Çakan orkestra eşliğinde Türkiye ve dünyadan çeşitli eserleri zurna ile seslendirdi.

Dinleyiciler, eserlere eşlik ederek uzun süre oynadı. Festivale Bulgaristan'dan katılan zurna üstadı Samir Kurtov, Yunanistan'dan katılan zurna üstadı Christos Karakostas ile aynı sahneyi paylaştı. Zurna üstatları birlikte seslendirdikleri türkülerle uzun süre alkış aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, Muğla Uluslararası Zurna Festivali ile bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçen yıl ulusal anlamda yaptıkları festivali bu yıl biraz daha genişleterek uluslararası boyuta taşıdıklarını belirten Gürün, "3 gün boyunca festivali yaklaşık 5 bin kişi izledi. Muğla halkı zurnayı çok sevdi ve önümüzdeki yıllarda inşallah daha kapsamlı bir festival hazırlayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Gürün ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir festivale katılan sanatçılara plaket verdi.

Plaket töreninin ardından zurna üstatları birlikte Harmandalı çalarken vatandaşlar da eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Osman Gürün Yunanistan Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title