Haberler

Muğla Kelebekler Vadisi'nde Mucize Kurtuluş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, sırtındaki paraşütle 330 metre yükseklikten Kelebekler Vadisi'ne atlayan Hollandalı base jumper (serbest atlayışçı) 32 yaşındaki Peter Blokker, paraşütünün atlayış noktasının 100 metre altındaki kayalıklara takılması sonucu uçurumda asılı kaldı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, sırtındaki paraşütle 330 metre yükseklikten Kelebekler Vadisi'ne atlayan Hollandalı base jumper (serbest atlayışçı) 32 yaşındaki Peter Blokker, paraşütünün atlayış noktasının 100 metre altındaki kayalıklara takılması sonucu uçurumda asılı kaldı. Blokker'ı, halatla yanına sarkan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Mustafa Eren 3 saat süren operasyonla kurtardı. Faralya Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde dün (perşembe) başlayan 'Kelebekler Base Kupası', mucizevi bir kurtuluşa sahne oldu. Turnuvaya katılan 2'si kadın 13 serbest atlayışçıdan Hollandalı Peter Blokker, atlayışını gerçekleştirmek için bugün saat 09.30'da vadinin kuzey batı yamacına kurulan, 330 metre yüksekliğindeki Fethibey Atlayış Noktası'na çıktı. Kendini boşluğa bırakan Blokker, 100 metrelik düşüşün ardından paraşütünü açtı.

230 METRE YÜKSEKLİKTE ASILI KALDI

Paraşütün ters istikamete açılması sonucu Blokker, paraşütüyle birlikte düz duvar şeklinde yükselen kayalıklara çarptı. 230 metrelik uçuruma düşeceği sırada paraşütün bir bölümü kaya parçasına takılan Blokker, vadinin yamacında asılı kaldı. Sağ kol ve bacağından yaralanan Blokker'ın kayalıklarda mahsur kaldığını gören turnuva organizatörleri, UMKE ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerinden yardım istedi. İlk olarak bölgeye ulaşan UMKE görevlilerinden Mustafa Eren, atlayış noktasına kurulan istasyona bağladığı halatla 100 metre aşağıdaki Blokker'in yanına indi. Eren'in yanında getirdiği bir başka halat aracılığıyla istasyona bağlanan Blokker, AKUT görevlilerinin de yardımıyla yukarı çekildi. Üç saat süren operasyonun sonunda kurtarılan Blokker'in çok bitkin ve yorgun olduğu gözlendi. Yürüyerek ambulansa ulaşan Blokker, Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Blokker'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedilirken, atlayışlara ara verildi.

"PARAŞÜTÜN TIRNAK KADAR KISMI KAYALIKLARA TAKILI KALMIŞ"

Atlayış noktasından 100 metre sarkarak Blokker'i asılı kaldığı noktadan kurtaran UMKE görevlisi Mustafa Eren, paraşütün açıldıktan sonra serbest atlayışçının kayalıklara çarptığını söyledi. Blokker'ın mucizevi bir şekilde hayatta kaldığını anlatan Eren, "Paraşütün sadece tırnak kadar bir bölümü kayalıklara takılı kalmış. Atlayışçı daha sonra iki ayağını basacak kadar bir yer bulmuş ve orada mahsur kalmış. Bizi o şekilde beklemiş. Bize ihbar geldikten sonra hemen olay yerine geldik. Buraya istasyon kurarak iniş yaptık. Sonrasında AKUT'tan gönüllü arkadaşlarımız bize destek için geldiler. Hep beraber iyi bir çalışma yaparak şahsı yukarıya çıkardık. Uçurumda Kelebekler Vadisi'nin manzarası müthiş, ancak yaşanan korkuda aynı şekilde" dedi. AKUT gönüllülerinden Batuhan Pilli de UMKE görevlileri ile birlikte bölgeye gelerek, kayalıklarda asılı kalan serbest atlayışçıları kurtardıklarını anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Mustafa Eren Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title