Haberler

Müftü Selami Emen Aydınpınar Köyü Halkı ile Buluştu

Güncelleme:

Düzce İl Müftüsü Selami Emen Aydınpınar köyünde düzenlenen, halk ve kurum temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıya katıldı.

Düzce İl Müftüsü Selami Emen Aydınpınar Köyü'nde düzenlenen, halk ve kurum temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıya katıldı.

Aydınpınar Köyü'nde, halkla kamu kurum temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla, Din görevlileri İsmail Salim, Kadri Akgün ve Yusuf Murat tarafından organize edilen toplantıya, İl Müftüsü Selami Emen ile birlikte, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, KOSGEP Müdürü Asım Türkmen, İş-Kur Müdür Vekili Hasan Ali Subaşı, Köy Muhtarı Fazlı Akbaş, İşadamı Hüseyin Aydın, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda İl Müftüsü Selami Emen, İslam dininde çalışmanın öneminden söz etti, çalışmanın farz olduğunu söyledi.

"İslam'da çalışmak ibadettir" diyen Emen, "Halk arasında çalışmanın da ibadet sayılacağı şeklinde bir düşünce hakimdir. Bu kanaat, farzında ve ibadetinde ihmallik gösteren birçok insanın siperi haline gelmiştir. Böyleleri, Dinimizde çalışmak da ibadettir. Ben çoluk çocuğumun rızkını temin için çalışıyorum bahanesiyle tembelliğini örtbas etmek isterler. Aslında çalışmanın ibadet sayıldığı doğrudur. Ancak bu, farzların yerine getirilmesi konusunda ihmal ve tembellik gösterilmemesi ve haramlardan kaçınılması şartına bağlıdır. Nitekim iki namaz vakti arasında kalan diğer saatlerin, vakit namazları kılındığı takdirde bir ibadet şekline geleceği ve iki namaz arasında işlenen günahların affedileceği verilen müjdeler arasındadır. Namaz kılan kimsenin bütün dünyevi çalışmalarının ibadet hükmüne geçmesi sırrı, kişide çalışmaya, insanlara faydalı olacak hizmetlerde bulunmaya karşı ciddi bir şevk ve heyecan meydana getirir. Bu sebeble, insan ihtiyarlasa bile ailesinin maişeti için çalışmaktan, gayret ve faaliyette bulunmaktan geri durmaz. Fütur ve tembelliğe düşmez. 'Artık ihtiyarladım. Bir köşeye çekilip sadece ahiretime çalışayım' diye düşünmez. İnsanlığa ve aile fertlerine daha faydalı olmak için çalışır, çabalar. Çünkü bilir ki, namazlarını kıldığı için bütün dünyevi çalışmaları da ibadet hükmünü almaktadır" dedi.

"Kimseye muhtaç olmamak için çalışmak çok kıymetlidir" diyen Emen sözlerini şu sözlerle sonlandırdı; "Peygamber efendimiz, Hazret-i Muaz ile müsafaha edince buyurdu ki: 'Ya Muaz, ellerin nasırlaşmış. Evet ya Resulallah, kazma elimde toprakla meşgul oluyor ve bu sayede çoluk çocuğumun nafakasını kazanıyorum. Fahr-i kainat efendimiz, Hazret-i Muaz'ı öpüp buyurdu ki; Bu eli Cehennem yakmaz."

Toplantı katılımcıların sorun ve önerilerinin de dinlenmesinin ardından İl Müftüsü Selami Emen tarafından yapılan dua ile son buldu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selami Emen Müftü Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title