Haberler

Mitaş Enerjideki 66 Bin 322 TL Tutarındaki Teiaş Hissesi 31 Aralık 2014'e Kadar Satılacak

Özelleştirme Yüksek Kurulu, MİTAŞ Enerji ve Madeni İnşaat İşleri Türk AÖzelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), MİTAŞ Enerji ve Madeni İnşaat İşleri Türk A.Ş.'deki toplam 100 milyon TL şirket sermayesinin yüzde 0.0663'üne tekabül eden Türkiye Elektrik...

Özelleştirme Yüksek Kurulu, MİTAŞ Enerji ve Madeni İnşaat İşleri Türk A Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), MİTAŞ Enerji ve Madeni İnşaat İşleri Türk A.Ş.'deki toplam 100 milyon TL şirket sermayesinin yüzde 0.0663'üne tekabül eden Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'ne (TEİAŞ) ait 66 bin 322 TL tutarındaki hisseyi, özelleştirme kapsam ve programına aldı. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2014'e kadar yapılacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın ÖYK Kararlarına yönelik tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖYK, MİTAŞ Enerji ve Madeni İnşaat İşleri Türk A.Ş.'deki toplam 100 milyon TL şirket sermayesinin yüzde 0.0663'üne tekabül eden Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'ne ait 66 bin 322,34 TL tutarındaki hissenin özelleştirme kapsam ve programına alınmasını karara bağladı. Karara göre söz konusu hisse satış yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2014 tarihine kadar tamamlanacak.

-İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ-

ÖYK, mülkiyeti özelleştirme kapsam ve programında bulunan Tütün, Tütün Mamülleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri'ne (Gayrimenkul A.Ş.) ait olan Batman'ın Beşiri İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 10 bin 96 metrekarelik yüzölçümlü parsel ile Batman'ın, Kozluk İlçesi, Yukarı Güneşli Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 8 bin 577 metrekare yüzölçümlü parselin imar planı değişikliklerini onayladı.

ÖYK ayrıca, mülkiyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Siirt'in Kurtalan İlçesi, Kıcıman Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 105 bin 647 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile özelleştirme kapsam ve programında bulunan, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş. adına kayıtlı Manisa'nın Soma İlçesi, Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2 bin 388 metrekare yüzölçümlü parsele yönelik imar planı değişikliklerini onayladı.

ÖYK Muğla'nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak Beldesi sınırları içinde, özelleştirme kapsam ve programında bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 506 bin 522 metrekarelik alanın "Turizm Tesis Alanı", "Yat Limanı Alanı", "Turizm ve II. Konut Yerleşme Alanı", "Park ve Dinlenme Alanı", "Dini Tesis Alanı", "Sağlık Tesis Alanı", "Teknik Altyapı Alanı" ve "Yol" kullanım kararlarına ilişkin 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve Uygulama İmar Planı Değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazları reddetti. ÖYK, "Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı" fonksiyonu önerilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasına karar verdi.

-TAŞINMAZIN DEVRİNE ONAY-

ÖYK, Antalya ili, Muratpaşa ilçesi, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan 8 bin 981 metrekare yüzölçümlü taşınmazın yapılan ihalede 45 milyon 550 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Ümitli Turizm Gıda İnşaat Bilgisayar Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi. Taşınmazın satılacağı sıralamayı belirledi.

(HGS/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu Mitaş Enerji Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title