Haberler

Mimarlık Fakültesi, Yeni Binası'nda İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde akademik kurul toplantısı, Selçuk Üniversitesi Merkez Rektörlük Binası’na taşınılmasının ardından gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde akademik kurul toplantısı, Selçuk Üniversitesi Merkez Rektörlük Binası'na taşınılmasının ardından gerçekleştirildi. Toplantıda, fakülte stratejik planı, öğrenci hareketliliği, akademik kadro, eğitim-öğretim faaliyetlerini de içeren çok sayıda konu değerlendirildi.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alkan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, fakülte yeni binasının; fakültenin geleceğe dönük gelişmesinde, şehirle bütünleşmesinde önemli etken olacağını belirterek, bu çerçevede Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin'e teşekkür etti. Fakülte olarak uluslararası bir mimarlık kongresi düzenlediklerini, uluslararası hakemli dergi olma hedefiyle TR Dizin'e girmiş olan ve yılda 2 defa çıkan bir dergi yayınladıklarını ifade eden Prof. Dr. Alkan, "Hedefimiz bölüm sayısını çok artırmadan, kaliteyi, niteliği artırarak Türkiye ölçeğinde hatta dünya ölçeğinde bilinir bir fakülte haline gelmek. Bugüne kadar gelen birtakım eserleri de bulguları da içinde barındıran inanılmaz zengin bir tarih ve kültür merkezindeyiz. Bunun değerlendirilmesi, kıymetinin bilinmesi halinde de mimarlık ile şehir ve bölge planlama bölümünden çok iyi ürünler, öğrenciler yetiştirebileceğimize inanıyoruz. Daha çok uzmanlığa, akademik yoğunlaşmaya değer vererek, butik bir fakülte olarak çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz" dedi.

"Üniversite olarak kendimize 5 alan belirledik"

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, devletin stratejik üniversitesi olma hedefiyle çalışmalara devam ettiklerini, dünyanın çeşitli ülkelerinde de devletlerin ihtiyacına yönelik stratejik üniversitelerin var olduğunu dile getirdi. Bu anlamda, devlet yönetimi ve YÖK tarafından araştırmacı üniversitelere aday 5 üniversite arasına alındıklarını anlatan Prof. Dr. Şahin, "Üniversite olarak biz kendimize 5 alan belirledik. Araştırmacı üniversite sıfatıyla devletin ilgili birimlerine de bunu taahhüt ettik. Tohumculuk ve hayvancılık. Zaten çok güçlüyüz. Konya ve bölgesinde bu anlamda ciddi bir potansiyel var. Tohumculukla ilgili bir merkez ve küçükbaş hayvanlara yönelik bir merkez kurduk. Bir hastane kuruyoruz. Bunlar birbirini tamamlayan projeler. Otomotiv, savunma sanayi ve diğer alanları belirledik. Yenilenebilir enerji konusunda Konya-Karapınar bölgesi bir üs. Kampüsümüzde daha önce yapılmış olan ölçümler var. Şu anda Tıp Fakültesi'nin gündüz elektrik ihtiyacının tamamını karşılayacak ki bu da üniversite bütçesinin 3'te biridir. 1,1 megawattlık bir güneş enerji santrali kuruyoruz, yılbaşı gibi bitecek inşallah. O konuda bir merkez oluşturduk. Nüklüer atıkların enerjiye dönüştürülmesi, radyoaktif atıkların saklanmasıyla ilgili bir merkez oluşturduk. Bu noktada ciddi çalışmalarımız var. Otomotiv teknolojileri ve Ar-Ge merkezini kurduk. Göreve geldiğimizden sonra kurduğumuz 5-6 merkez var. Hepsi bu hedeflere yönelik merkezler. İlaç ve tıbbi cihaz üretimiyle ilgili ciddi çalışmalarımız var. Konya, önemli bir endemik bitki alanı. Fen Fakültesi'nde güçlü bir kimya bölümümüz var. Bu çerçevede Eczacılık Fakültesi'ni kurduk. Aslında biz YÖK'e bu 4 alanı teklif etmiştik. Sonra koordinasyon toplantısında Rektör Yardımcılarımızla yaptığımız görüşmede, '5'inci alanı da teklif edelim' diye bir karar aldık. Kültür ve sanat alanında, sosyal alanda çalışmalar yapmayı kendimize bir 5'inci stratejik hedef olarak belirledik" diye konuştu.

Toplantıda, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara ve Prof. Dr. Mehmet Okka, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Daire Başkanı Zeynel Abidin Türkoğlu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alkan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Topçu ve Yrd. Doç. Dr. Arife Deniz Oktay Beycan ve ile öğretim üyeleri katıldı. Toplantı öncesinde Prof. Dr. Şahin, fakülte öğrencileriyle bir süre sohbet etti.

Toplantı, dilek ve temenniler sonrası sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Ahmet Alkan Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title