Haberler

Türkiye'de 5 kez rastlanan 'İnsan yüzlü örümcek'in 6'ncısı Muğla'da görüldü

Güncelleme:

Muğla'da şu ana kadar Türkiye'de 5 tane görülen, insan yüzlü örümcek olarak bilinen köşeli yengeç örümceği bulundu. Latincesi "thomisus onustus" olan örümcek 6 yaşındaki Yankı'nın dikkati sayesinde keşfedilirken ailesi örümceği koruma altına aldı.

Muğla'nın Milas ilçesinde 6 yaşındaki minik Yankı'nın dikkatini çeken ve babası Erkan Erol tarafından koruma altına alınan Latince adı "thomisus onustus" olan ve insan yüzüne benzeyen görüntüsüyle görenleri hayrete düşüren köşeli yengeç örümceği bulundu.

KAVANOZDA SAKLIYORLAR

Milas'ta Abdullah Yankı Erol isimli 6 yaşındaki minik çocuğun dikkatini çeken canlı Latince adı "thomisus onustus" olan ve insan yüzüne benzeyen görüntüsüyle görenleri hayrete düşüren köşeli yengeç örümceği çıktı. Babası Erkan Erol'un tarafından internette yaptığı araştırma ile cam kavanozda koruma altına alınan örümcek ailenin bir anda ilgi odağı oldu. Bulduğu örümceğin ne olduğuyla ilgili internette araştırmaya koyulan Erkan Erol insan yüzünü andıran görüntüsüyle bu örümceğin köşeli yengeç örümceği olduğunu öğrendi.

Milas'ta 'İnsan yüzlü örümcek' bulundu

ET, MAYDANOZ VE PEYNİRLE BESLİYORLAR

Örümceği maydanoz ve peynir parçacıkları ile besleyen Erol ailesi ona gözü gibi bakıyor. Araştırmasına göre Türkiye'de şu ana kadar bu örümcekten sadece 5 tane görüldüğünü belirten Erkan Erol, "6'ıncısı ise bende. Oğlumun dikkati üzerine bulduğumuz örümceğe evimizde koruyarak bakmaya çalışıyoruz. Eşim ile birlikte internetten araştırarak ne yediğini öğrenmeye çalıştık. Maydanoz, peynir ve et ile besleniyormuş. Örümceği ilk gördüğümde çok şaşırdım. Türkiye'de insan yüzlü örümceği bulan 6'ncı aile olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Milas'ta 'İnsan yüzlü örümcek' bulundu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Muğla Milas Haberler

500

Yorumlar (9)

ziya:

bu da bişey mi ben alamanyadayken uzaylı yüzlü örümcek görmüştüm

1
2
yanıtYanıtla
Mikaelson:

Sallama ziya

yanıt0
yanıt0
ÇUKUROVALI:

Vay beeee. Arkadaş aynı ben!!!!!

3
0
yanıtYanıtla
uçan inek:

ben bile denk geldim. her rastlayan haber vermiyor diye abartmaya gerek yok bence

0
1
yanıtYanıtla
Abarti:

Şuan bizim balkonda yuvası var

1
0
yanıtYanıtla
Mikaelson:

Abi bu ülkede bu tür zaten bulunuyor, 3-5 tane de değil, hayvanı kavonoza hapsedip işkence ediyorlar, maydonoz ve peynir vermek nedir ya? Bi insan bu kadar düşüncesiz olamaz, allah için şu canlıları okullarda adam akıllı ögretin, haberi yayınlayanlar da ayrı bi ilginç, insan araştırır be, insan yüzlü nedir abi, ben mi göremiyorum allah icin????

0
0
yanıtYanıtla
Güliz:

Bizim bahcede dolu bunlardan ne 6.si

0
0
yanıtYanıtla
Aydın Yılmaz:

bana benzemiyor

0
0
yanıtYanıtla
kerem:

aynen

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title