Haberler

MHP'li Aycan Aile Hekimlerinin Sorunlarına Dikkat Çekti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, “Bir an önce aile hekimleri ile ilgili sürdürülen soruşturmaların durdurulmasını, verilen cezaların iptal edilmesini ve aile hekimliği şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, "Bir an önce aile hekimleri ile ilgili sürdürülen soruşturmaların durdurulmasını, verilen cezaların iptal edilmesini ve aile hekimliği şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz" dedi.

MHP'li Aycan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında aile hekimlerinin sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Aile hekimlerine baskı uygulandığını söyleyen Aycan, "Ceza puanı uygulaması yapılmakta, nöbete gitmedikleri bahane edilerek haklarında soruşturma açılmakta ve bu soruşturma sonrasında aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına ceza puanı uygulanmıştır. Bugün 44 bin civarında aile sağlığı elemanı vardır. Hükümetin arka arkaya gelen keyfi uygulamaları sonrasında bugün aile hekimleri ile hükümet karşı karşıya gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Aile hekimlerine nöbet uygulamasının başlamasından sonra sorunların başladığını ifade eden Aycan, acil servis hekimlerinin başka görevlere zorlandığını belirtti. Aycan, "Aile hekimleri nöbet tutmaya mecbur edilmiş, fakat bu uygulama da beklenen sonucu vermemiş, bir takım yanlışlıklar içerdiği için daha sonra bu uygulamadan vazgeçilmiş, aile sağlığı merkezlerinde nöbet tutma zorunluluğu getirilmiştir" dedi.

Aycan şunları kaydetti:

"Bir an önce aile hekimleri ile ilgili sürdürülen soruşturmaların durdurulmasını, verilen cezaların iptal edilmesini ve aile hekimliği şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Çalışma şartlarının iyileştirerek, memnuniyet arttırılarak verimlilik sağlamak durumundayız. Acil servislerdeki sorunlar için de bu servislerin yeniden yapılanarak, yeniden kadrolar oluşturulmasını, bu konuda uzman ya da deneyimli kişiler tarafından acil nöbetlerinin tutulmasını, adli hekimlik nöbetlerinin deneyimli kişiler tarafından tutularak, aile hekimleri üzerinde oluşan yükün ve baskının kaldırılmasını bekliyoruz."

Aycan, MHP lideri Bahçeli'nin bir gazetede çıkan sözleri ve Halaçoğlu'nun sözleri ile ilgili soruya ise cevap vermekten kaçındı. Basın toplantısında Türk-Sağlık Sen Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Sefer Aycan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title