Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, Kahramanmaraş'ta Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, insanlar arasında ayrımcılık yapmadıklarını belirterek, "Biz hiç kimseyi dışlamadık, ekmeğimizi paylaştık. Bu toprakların üzerinde yaşayan herkes için 'makbuldür, Allah'ın emanetidir' dedik" dedi.

Öztürk, Afşin ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2010'daki referandumun asıl amacının, AK Partiyi kapatmayı önlemek olduğunu savundu.

HSYK'nın Türkiye'deki hakimler ve savcıların tayin ve görev yerlerini belirleyen kurum olduğunu anımsatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu kurul, Türkiye'deki hakimleri ve savcıları nereye tayin edecek, kim, nerede görev yapacak, bunları yapan bir kurum. 2010 yılında yapılan referandumda 29 madde vardı. Bunlardan HSYK ve Anayasa Mahkemesi ve bir de partilerin kapatılması hariç üç maddeyi dışarı çıkarıyorum. Geriye kalan 26 maddeden bir tanesini hatırlayabilir misiniz? Hatırlayamazsınız, çünkü onların bir önemi yok. Bunlar için önemli olan partinin kapatılmasını önlemek. HSYK'ya 'hukukun üstünlüğünü getireceğiz' diye el attılar. Kanun değiştirdiler. Güya hukukun üstünlüğünü tesis edecek adamları getirdiler ve bu adamların eline adaletin kılıcını verdiler. Bu kılıç herkesi kesti. Kendilerine dönünce şimdi de değiştirmeye çalışıyorlar."

İnsanlar arasında ayrımcılık yapmadıklarını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Biz hiç kimseyi dışlamadık, ekmeğimizi paylaştık. Bu toprakların üzerinde yaşayan herkes için 'makbuldür, Allah'ın emanetidir' dedik. Ama Türkiye ile meselelerini bu bahsettiğim kardeşlerim üzerinden halletmek isteyen devletlerin zulmüyle karşı karşıyaydık. Önce Arabistan'da başladılar, Arap Baharı diye. Çünkü dertleri ve davaları şu, bizlerin de içerisinde yaşamış olduğumuz bu toprakları, okyanus ötesi, kendisinin yaşam sahası olarak görüyor."

Törene, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Akgemci ile partililer katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Oktay Öztürk Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title