Haberler

Mevlüt Uysal Kentsel Dönüşüm İsteyene Gereken Yardımı Yapacağız

Mevlüt Uysal: Kentsel dönüşüm isteyen herkese gereken yardımı yapacağızİSTANBUL,(DHA)- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükçekmece AK Parti Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'de 25 yıldır hizmet eksikliği yaşandığını ifade ederek, 'Okula çamurlu yollar yüzünden iki...

Mevlüt Uysal : Kentsel dönüşüm isteyen herkese gereken yardımı yapacağız

İSTANBUL,(DHA)- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükçekmece AK Parti Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'de 25 yıldır hizmet eksikliği yaşandığını ifade ederek, 'Okula çamurlu yollar yüzünden iki çift ayakkabı ile giden öğrenciler var. Maalesef burası Büyükçekmece, İstanbul'da böyle başka bir yer yok" dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri çalışmalarını Büyükçekmece'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükçekmece AK Parti Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal, Hemşerih dernekleriyle birlikte gerçekleştirilen 'İl Buluşmaları' programlarında Sivaslı, Çorumlu ve Samsunlu vatandaşlarla bir araya geldi.

Büyükçekmece projelerini anlatarak yerel seçimler için vatandaşlardan destek isteyen Mevlüt Uysal'a AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik'te eşlik etti.

"SİZLERİ MÜTEAHHİTLERE EZDİRMEYECEĞİZ"

Büyükçekmecelilerin 'Kentsel Dönüşüm' isteği olduğunu belirten Mevlüt Uysal, 'Ben Büyükşehir'de bütçenin yüzde 5'ini yani 2018'de Bir milyar Türk Lirası, 2019'da bir milyar lira olmak üzere toplam iki milyar lira kentsel dönüşüm için ayırmıştım. Büyükçekmece'de göreve geldiğimiz zaman Büyükçekmece Belediyesi'nin de kanunen bütçesinin yüzde 10'a kadar kentsel dönüşüme ayırma hakkı var. Büyükçekmece Belediyesi'nin bütçesi 400 milyon lira. Bunun 40 milyonunu kentsel dönüşüme ayırma imkanı var. Kim kentsel dönüşüm yapmak isterse her türlü yardımı yaptığımız gibi para yardımı da yapacağız. Gerekirse belediyede bir şirket kurar sizleri müteahhitlere ezdirmeyiz' dedi.

"KİMİN KİMİ CEZALANDIRDIĞINI GÖRECEĞİZ"

Büyükçekmece'de ki hizmet kalitesinin İstanbul standartlarının altında olduğunu vurgulayan Uysal, "Türkoba Mahallesi'ndeki Çorumlular Derneği ziyaretimde bir vatandaşımız, 'Başkanım burada bizim çocuklarımız okula giderken iki çift ayakkabı kullanır. Bir çift ayakkabısını yolda giderken çamurlu yollarda, diğer ayakkabılarını da okula varınca okul kirlenmesin diye temiz ayakkabılarını giyiyor' dedi. Maalesef burası Büyükçekmece, İstanbul'da böyle başka bir mahalle yok. Çakmaklı ve Karaağaç Mahallelerinin de bir farkı yok. Tepecikliler diyor ki, 'Biz oy vermediğimiz için cezalandırılıyoruz'. Ama hafta sonu Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile birlikte Dizdariye Mahallesi'ndeydik. Oralarda da esnaf ve mahalleleri ziyaret ettik. Oradaki esnafta dedi ki, 'Sayın bakanım, burası öyle perişan ki, kışın yağmur yağdığı zaman kanalizasyon geri teper perişan oluruz, yazın kokudan duramayız.' Çünkü yağmur suyu kanalları yok. Bunun için bazı mahallelerimiz demesin ki, biz oy verdiğimiz için cezalandırılıyoruz. Oy verenleri de cezalandırıyor bu belediye başkanı. Bu hafta sonu da Büyükçekmece halkı gereğini yapacak inşallah. Kimin kimi cezalandırdığını göreceğiz' şeklinde konuştu.

'Samsun İl Buluşması' programında, Büyükçekmece Meclis Üyesi Adayı Erol Ar, Başkan Mevlüt Uysal'a ve eski Bakan Akif Çağatay Kılıç'a Samsunsporatkısı hediye etti.

(GÖRÜNTÜ-FOTOĞRAF)

Mevlüt Uysal Konuşma

Sivaslılar İl Buluşması Detay

Samsunlular İl Buluşması Detay

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Mevlüt Uysal Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title