Haberler

Meslek Hastalığı, Hayatını Kurtardı

İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Elmadre Köyü'nde 11 akrabasını toprağa vermenin derin üzüntüsünü, faciadan sağ kurtulan yeğenine sarılıp ağlayarak atmaya çalışan Kılıç, "3 çocuk annesi eşim, 'Allah seni bize bağışladı' diye ağlıyor. Ben hala yer üstünde olduğuma inanamıyorum" dedi.

Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki maden faciasında onlarca arkadaşı ve akrabasını kaybeden 35 yaşındaki Cafer Kılıç'ı hayata, meslek hastalığı bağladı. Kanındaki trombosit düşüklüğü sebebiyle iş akdinin feshedileceği söylenen Kılıç, bakmakla yükümlü olduğu yaşlı bir annesi, eşi ve 3 çocuğu olduğunu ifade ederek, çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Bir kaç gün yer üstünde çalışan Kılıç, meslek hastalığı olarak ifade edilen rahatsızlığı sebebiyle, hayatının risk altında olduğu gerekçe gösterilerek, işten çıkarıldı. İşsiz kalmanın derin üzüntüsü içinde olan Kılıç, 3 gün önce dünyayı yasa boğan Soma'daki faciayla yıkıldı.

7 yıl birlikte çalıştığı onlarca arkadaşı ve akrabalarının ölüm haberiyle şoka giren tecrübeli madenci, yaşadığına bile sevinemedi. Ailesiyle birlikte hayat mücadelesini sürdürdüğü Elmadere Köyü'ndeki 11 akrabasının ölüm haberine inanamayan Cafer Kılıç, faciadan sağ kurtulan köylülerini bir an olsun yalnız bırakmadı. Madenden sağ çıkan 6 akrabasından biri olan Taner Kılıç'a sarılarak hem mutluluk hem de hüzün gözyaşları döken Kılıç, yaşadığı karmaşık duyuları İHA'ya anlattı.

"3 GÜN İÇİNDE BENİ ÇÖPE ATTILAR"

Facianın yaşandığı ocaktaki son günlerini dile getiren Cafer Kılıç, "2011 yılından sonra madende çalışırken takınıyordum. Durumu maden faciasında vefat eden yeğenlerimle paylaştım. İşime son verileceğinden korkuyordum. Vefat eden yeğenlerim, 'Sağlığın bizim için önemli olmayabilir ama senin için çok önemli' dediler. Ben de durumu ilk olarak madendeki mühendisimiz Koray beye söyledim. Allah Rahmet etsin. O da vefat etmiş. Yattığı yer cennet olsun. Doktora çıkmamı söyledi. Ertesi gün doktor, kan değerlerimi görünce çok şaşırdı. 'Sen 3 yıl boyunca neden gelmedin?' dedi. Hayatımın risk altında olduğunu ifade ederek, beni 3 gün yer üstünde çalıştırdılar. Yüzde 80, işten atılacağım söylendi. Yer üstünde çalışmaya devam etmek istedim. 'Bin 500 yevmiyemi daha doldurup, emekli olayım' dedim. 'Risk taşıyorsun. Elini, ayağını kesersin en azından çocuklarının başında dur deyip, 3 gün içinde beni çöpe attılar" dedi.

"MESLEK HASTALIĞIM OLMASA BEN DE ÖLMÜŞ OLACAKTIM"

Meslek hastalığı olarak bilinen hemofili rahatsızlığı olduğunu kaydeden Kılıç, "Beni, 'Git çoluk çocuğunun başında dur' diyerek, işten çıkardılar. Ben burada ne iş yapacağım? Burada elim ayağım kesilse ne olacak? Benim sağlık güvencem yok ki. Burada bir şey olsa kurtarsınlar bakalım, beni kurtarabilecekler mi? Ben o madende çalışmaya devam etseydim benim ailem de ölüm acımı yaşayacaktı. Ben o maden ocağın her yerini biliyorum. Ne kadar kötü bir durumda olduğunun farkındayım. Kazadan sonra maden ocağı artık bitti. Keşke arkadaşlarım ölmeseydi de öyle bitseydi. Orası lanet bir ocak. Ne pis ne de temiz havası doğru bir şekilde gidiyordu. Bir ocakta 5-10 tane elektrikçi olur mu? 2 bin kilometrelik yerden nasıl olacak? Madende çalışan arkadaşlarım bir bandın boyunu bile yarım saatte çakıyorlardı. Ben hasta olduğum için dinlene dinlene bir saatte anca çıkabiliyordum. En sonunda 'Sen bize yaramazsın' dediler, çıkış verdiler" diye konuştu.

"EŞİM, 'ALLAH SENİ BİZE BAĞIŞLADI" DİYEREK AĞLIYOR"

Yaşanan facianın çok acı olduğunu ifade eden Kılıç sözlerini şöyle noktaladı.

"Ben yer üstünde olduğuma inanamıyorum. Eşim oturup 'Allah beni bize bağışladı' diye ağlıyor. Acımız çok büyük".

ONUR AKTAŞ-OSMAN AKIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cafer Kılıç Kınık İzmir Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title