Haberler

Mersin, Trabzon, Samsun ve Zonguldak'ta durum korkutucu boyuta ulaştı! Hastanelerde yer yok

Güncelleme:

Türkiye'de korkunç boyuta ulaşan korona vaka ve vefat sayısı sonrasında yeni kısıtlamalar getirildi. Salgının artarak büyümesine engel olması için alınan tedbirler ise henüz bazı illerde meyvesini vermedi.

MERSİN'DE YATAK SIKINTISI YAŞANIYOR

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, koronavirüs salgınının kontrolden çıktığını belirterek "10 gün öncesiyle bugün arasında bile büyük fark var. 10 gün önce günlük vaka sayısı bin diyorduk ama 1500'e çıktı. Şu anda tüm hastanelerde hem yoğun bakımda hem servislerde yatak sıkıntısı yaşanıyor" dedi.

"AVM'LERİN BİR AN ÖNCE KAPATILMASI GEREKİYOR"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; bütün iller için tek tip önlem yerine illere özel önlemler alınması gerektiğini ifade eden Antmen, "Mersin'de şehirler arası trafiğin kapatılması lazım mutlaka. Toplu hareketlilik önlenmeli. Toplu işe gidişler engellenmeli. Sağlık ve güvenlik dışındaki kamu binaları kapatılmalı. Bunlar yapılırken de çalışanlara ücretli izin verilmesi lazım. Çalışanların kira, elektrik, su gibi ihtiyaçlarının karşılanması lazım. Mevcut önlemler salgının önlenmesine hiçbir katkı sunmaz. Önlemler daha da artırılmalı. AVM'lerin bir an önce kapatılmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

HUKUKÇULAR YILLIK İZİNLERİNİ KULLANIYOR

Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz virüs yaygınlığı nedeniyle hukukçuların yıllık izin kullanmaya başladığını aktardı. Yeşilboğaz, "8 mahkemede şu an hâkimler izin almış. Kimi mazeret izni almış, kimi yıllık izin almış. Hukukçular arasında izinli olan çok" bilgisini paylaştı. Yeşilboğaz, "Avukatların yüzde 10'undan fazlası temaslı ya da testi pozitif" dedi.

"İZİN KULLANIMI VE ATAMALAR, DAVALARIN BİRİKMESİNE NEDEN OLUYOR"

Adliyedeki karantina sürecini aktaran Yeşilboğaz, "Karantina karşılığında da hemen yeni atamalar yapılıyor. Ancak gelen kişi, mahkeme dosyalarının işini bilmiyor. Ya da hâkimler izin alınca yerine biri atanıyor ama yeni gelen hâkim dosyayı bilmiyor, karar veremiyor. O yüzden davayı erteliyor. Bu da davaların birikmesine neden oluyor" ifadelerini kullandı.

"MAHKEMELERİN KAPATILMASI GEREKİYOR"

HSK'ye yazı yazdıklarını belirten Yeşilboğaz, "Adliyelerde HES kodu kullanılmasını, işi olmayanların gelmemesini istedik. 'Belli bir dönem adliyelerin kapatılması ve yargılamaların ertelenmesi için girişimlerde bulunun' dedik. Başsavcılıkla da bu konuda görüşeceğiz. Durum facia. Eğer uygunsa mahkemelerin kapatılması gerekiyor" diye konuştu.

"VİRÜSÜN YAYILMASINA YARAYACAK ALIŞKANLIKLARIMIZI SÜRDÜRDÜK"

Trabzon'da ortalama 700 civarı olan günlük test sayısı, son aylarda 3 bine ulaştı. Vaka oranı ise yüzde 40 arttı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, "Pandeminin yayılmasına yarayacak alışkanlıklarımızı maalesef sürdürdük, bunun sonuçlarını da vakaların çoğalmasıyla gördük" dedi.

ZONGULDAK'TA KORONA HARİTASI KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ

Zonguldak'ta günlük 800'lere ulaşan vaka sayılarının ardından koronavirüs vakası artışı Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasına da yansıdı. Kent merkezinin tamamı, HES risk haritasında "kırmızı" renge boyandı. Zonguldak Valiliği ve kaymakamlıklar, artan vaka sayılarının önüne alınan tedbirlerle geçmeye çalışıyor.

"VAKA YÜKÜ ARTIK KALDIRILAMAZ BİR NOKTAYA DOĞRU İLERLİYOR"

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, kentte vaka sayılarının hızla artmaya devam ettiğini belirterek "Görünen o ki, il merkezimizde ve bazı ilçelerimizde vaka yükü, artık kaldırılamaz bir noktaya doğru adım adım ilerliyor" dedi. Vali Dağlı, kentte vaka sayılarının hızla artmaya devam ettiğini ve bu tablonun herkesi endişelendirdiğini kaydetti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Zonguldak Trabzon Samsun Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (86)

Kara:

Bunaldım diye sokağa çık.Bunaldım diye arkadaşına git oraya git buraya git ondan sonra niye devlet onu yapmadı bunu yapmadı sen insan olarak evde oturdunmu?Maskeni insan gibi ağzına taktın mı?Devlet her işi olmayıp oraya buraya gidene gps mi taksın yazıklar olsun ya nekadar bencil insansınız ne sağlık çalışanını düşündünüz nede ailenizi yazıklar olsun bide o onu yapmamış bu bunu yapmamış bi insan gibi uyamadınız tedbirlere yazıklar olsun hakkımda işi olmayıp çıkıp hasta olanlara haram zıkkım olsun.....

43
18
yanıtYanıtla
ya bu yorumlardan çok bunaldım:

gidiyim dışarıda biraz fazla fazla dolanayım bari

yanıt7
yanıt2
Selim:

Yanlışlıkla diğer butona basmışım..sonuna kadar haklısın...bu kadar boş beleş insanlar..benciller kime ne olursa olsun banane diyorlar.. yaşlı insanların sevdiklerimiz günde 250 kişi ölüyor..çok yazık..

yanıt1
yanıt0
01:

Ben belediye otobüsü kullaniyorum. Hükümet otobusler icin ne bir esnek calisma ne de bir önlem aldı 65 yas ustu binmek yasak 20 yas alti binmek yasak sanki bu yaşlar arasinda virus yok. Sagolun sonunda yakaladık 3 gundur çocuklarımı goremiyorum. Hala insanları oyaliyorlar devlete hükümet zarar veriyor yapacagi iş 14 gun fırın hariç heryeri kapatacak işi uzatıyorlar. Şuanki verdikleri yasaklarla virus azalmıyor. Anlayın artık

yanıt2
yanıt0
Cenkhan:

Geyik muhabbeti yapma, tuzun KURU galiba

yanıt0
yanıt0
A.d:

Zonguldak’ta bi devlet hastanesi var birde üniversite hastanesi . Hastane yok ki yeterli tabiki dolu olur. Biz bu ülkede okul hastane yerine bolca cami yaptırıyoruz . Saygılar

26
21
yanıtYanıtla
Rukiye koç:

Bunun camilerle ne alakası var. İnsanlar tedbirlere uyuyorda camiler mi battı ? Cami düşmanlığı yapıcağınıza adam gibi hastane yapılmalı diyin. Yani biraz hoşgörülü ve saygılı olun.

yanıt3
yanıt2
K.A:

Nereye camii yaptirilmista boş boş konuşuyorsunuz. Diğer tarafta o camiileri çok ararsınız. Zihniyetinizi ve düşüncelerinizi kendinize saklayın.

yanıt6
yanıt4
D.A:

Camiye kastin neki?olmazma olmaz o. okul var ama okuyan yok kusura. bakmada bence sen devleti karalayacagina dikkat etde hastaneye düsme .

yanıt4
yanıt2
bence:

sen biraz var zırvalamak

yanıt4
yanıt1
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title