Haberler

Roman vatandaşlara '1 ekmek 1 çorba' hizmeti

Güncelleme:

Roman vatandaşlara '1 ekmek 1 çorba' hizmeti Mersin Büyükşehir Belediyesince, kentte yaşayan ve pandemi dolayısıyla zor günler geçiren Roman vatandaşlar için '1 ekmek 1 çorba' hizmeti verildiği bildirildi.

Roman vatandaşlara '1 ekmek 1 çorba' hizmeti

MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediyesince, kentte yaşayan ve pandemi dolayısıyla zor günler geçiren Roman vatandaşlar için '1 ekmek 1 çorba' hizmeti verildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlar için başlatılan '1 ekmek 1 çorba' projesi, merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesinde yaşayan Roman vatandaşların da gönlünü ısıttı. Çocukların güler yüzle karşıladığı sıcak çorba hizmeti dar gelirli mahallelinin yüzünü aydınlattı. Pandemi nedeniyle daha da zorlaşan ekonomik koşullarla karşı karşıya kalan Roman vatandaşlar için '1 ekmek 1 çorba' hizmeti her gün rutin bir şekilde gerçekleştirilecek.

"Bu paylaşımın tüm yerel paydaşlara da örnek olmasını istiyoruz"

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Dalyan, pandemi sürecinde ciddi mağduriyet yaşayan Roman vatandaşların ekmek ve sıcak çorba ile desteklenmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Çünkü yoksullukla mücadele eden bir grubuz artık. Bu süreçte bu tür çalışmalar çok önemli, çok kıymetli. Tabi bu tüm yerel paydaşlara da örnek teşkil etsin istiyoruz. İnsanlarımızın bu mağduriyetinin giderilmesi noktasında şu kötü süreçte yanında olmalarını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesinin böyle önemli bir katkı sunması hakikaten takdir edilecek bir şey" dedi.

"Paylaşırsak tok oluruz felsefesi ile yapılan bu katkı çok kıymetli"

Sabah kahvaltısının mahalleli için ciddi bir bedel olduğunu kaydeden Dalyan, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Romanların birçoğu sokaktan para kazanıyorlar. Müzisyen olan gruplarımız var. Onlar da bu süreçte çok büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Edindiğimiz bilgiye göre 3 çeşit yemek ile Belediye Başkanımızın bir katkısı daha olacak. 3 çeşit yemek de burada kardeşlerimizle buluşacak. Yani 'paylaşırsak tok oluruz' felsefesi ile yapılan bu katkı çok kıymetli ve çok değerli. Kötü günümüzde yanımızda olan Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim."

"Herkes sıcak bir çorba içmiş oldu"

Sunulan çorba ikramının mahalleli için önemini anlatan Melek Nurben, "Romanlarımızın yüzde 90'ı şu an işsiz. Pandemiden dolayı herkes çok zor durumda. Gerçekten geçinemiyorlar. Başkanımızdan Allah razı olsun. Çorba gönderdi, herkes sıcak bir şey içmiş oldu. Herkes bu kötü günde sevindi. Herkesin 3-4 çocuğu olduğu için kahvaltı yapamadığı günleri oluyor. Şu an bu çorba onlar için iyi oldu" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Barış Mahallesi Akdeniz Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title