Haberler

Mersin'de Avukatlar Haftası'na Buruk Tören

Mersin Barosu, Avukatlar Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi.

Mersin Barosu, Avukatlar Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi. Tören, dün İstanbul'da Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi nedeniyle buruk ve üzüntülü geçti.

Mersin Barosu avukatları, Nisan ayının ilk haftası kutlanan Avukatlar Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi nedeniyle buruk geçen ve anmaya dönüşen törende, hukuk, adalet ve barış mesajları verildi. Törene, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, baro yönetimi ve avukatlar katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Baro Başkanı Antmen, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra açıklama yapan Antmen, bu kadar acı içinde Avukatlar Haftası'nı üzüntüyle kutladıklarını söyledi. Antmen, "Bu kadar acı, bu kadar ölüm, bu kadar hukuksuzluk varken, avukatların mesleki ve ekonomik sorunlarının artık katlanılamaz boyuta ulaştığı bu günlerde, 5 Nisan Günü'nü nasıl kutlayacağız. Çok yakında Anamur'da genç meslektaşımız Hüsnü Uysal'ı, dün sabah duayen meslektaşımız Savaş Erdoğu'yu kaybettik. Yine dün akşam Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı menfur bir terör saldırısında şehit verdik. Acımız çok büyük. Ancak öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki, bu alçak terör saldırısı bahane edilerek, neden gösterilerek hiç kimsenin avukatlara ve avukatlık mesleğine saldırmasını kabul etmenin de olanağı yoktur. Her yıl aynı mesleki sorunlarımızla ilgili şeyleri söylüyoruz, her yıl yıllardan beri yaşadığımız sorunlar katlanarak büyüyor ve yakın bir gelecekte de çözülecek gibi gözükmüyor diyoruz ve fakat her geçen yıl sorunlar daha da artıyor. Avukatlar Haftası'nı üzüntü ile kutluyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Selim Kiraz Alpay Antmen İstanbul Mersin Yerel Haberler

title