Haberler

Merkel'in Türkçe Seçim Kampanyası Afişlerinde Skandal İfadeler

Güncelleme:

24 Eylül'de seçime gitmeye hazırlanan Almanya'da Merkel'in partisi CDU, Türk seçmenler için özel afişler hazırlattı. Maddi vaatlerin ön plana çıktığı afişte Türkleri dışlayan ifadeler dikkat çekti.

HABERLER.COM / Özel - Almanya'da, 24 Eylül'deki genel seçimler için geri sayım devam ederken, politikasını Türkiye düşmanlığı üzerine kuran Başbakan Angela Merkel ve partisi CDU (Hristiyan Demokrat Birliği) ülkedeki Türklerin oylarını kapmak için özel afişler hazırlattı.

MERKEL TÜRKLERE TEBESSÜM EDİYOR

"İçinde mutlu ve severek yaşayacağımız bir Almanya için" başlığını taşıyan afişlerde, Başbakan Angela Merkel'in arkasında Almanya bayrağı yerleştirilmiş gülümseyen bir fotoğrafı da yer alıyor.

Tamamı Türkçe hazırlanan afişlerde "Oyunuzu CDU'ya vermek için iyi sebepler" denilerek Türk seçmene 3 maddelik bir vaat paketi sunuluyor.

TÜRKLERİ DIŞLAYAN İFADELER

Gazetelere ilan olarak da verilen afişte, vaatler sıralanmadan önce kısa bir girizgah da yapılıyor. Ve Merkel'in Almanya'daki Türklere bakışı da bu kısa yazıda kendini ifşa ediyor.

"24 Eylül 2017 tarihinde meclis genel seçimlerinde sizin oyunuz çok önemli" diyen Merkel "Türkiye kökenliler olarak Almanya'nın başarısına katkınız son derece büyük" ifadeleriyle daha baştan oy verme hakkı olan Alman vatandaşı Türkleri dışlıyor.

TÜRKLER HALEN "ÖTEKİ"

Devamında gelen "Bizler hep birlikte ve birarada ülkemizin daha iyi bir geleceğe sahip olması için sizlerle beraber çalışmak istiyoruz" sözleri ise, Türklerin Almanya'da halen "öteki" olarak görüldüğünü ortaya koyuyor.

TÜM VAATLER EKONOMİ ÜZERİNE

İşte afişte Türk seçmenlere verilen vaatler:

1- Daha iyi işler ve maaşlar için. Esnafları ve orta sınıfı güçlendirecek, mesleki ve meslek için eğitime yatırım yapacağız

2- Bütün çocuklar için en iyi eğitim - kimsenin köken ve kimliğine bakmadan. Okullarımızı dijital yüzyıla hazırlamak istiyoruz ve kalifiye elemanlara daha iyi yükselme olanakları yaratmak istiyoruz.

3- Ailelere daha fazla saygı. Çocuklu aileler için aylık çocuk parasını çocuk başı 25 Euro artıracağız ve çocuk vergi muafiyetini yükselteceğiz.

"İKİ OYUNUZU DA BİZE VERİN"

Türklere 25 Euro fazladan yardım vaat ederken onları "kalifiye eleman" olmaktan ileri görmeyen afiş "Seçme hakkınızı kullanın ve her iki oyunuzu da CDU'ya verin. Bize göstermiş olduğunuz güven için teşekkür ederiz" sözleriyle son buluyor.

İşte Merkel ve partisi CDU'nun afişi:

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Angela Merkel Almanya Türkiye Eylül Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title