Haberler

Meclis'te Sayıştay İçin 7 Üye Seçildi

TBMM Genel Kurulu’nda Sayıştay’da boş bulunan 7 üyelik için seçim yapıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda Sayıştay'da boş bulunan 7 üyelik için seçim yapıldı. Sayıştay Meslek Mensupları Kontenjan Grubu'ndan İsmail Aktaş, Abdullah Doğru, Ali Özek, Ahmet Gümüş, Osman Kaya; Maliye Bakanlığı Meslek Mensubu Diğer Adaylar Kontenjan Grubu'ndan Sema Küçük, Mehmet Akif Ümay Sayıştay üyeliğine seçildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Sayıştay'da boş bulunan 7 üyelik için 6085 sayılı Sayıştay Kanunu'nun 15 ve 16. maddeleri ile iç tüzüğün 150. maddesine göre gizli oylamayla seçim yapıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri arasından belirlenen Sayıştay Üyeleri Ön Seçim Geçici Komisyonu tarafından Sayıştay üyelikleri için kontenjan gruplarına göre boş üyelik sayısının iki katı olarak belirlenen adayları içeren birleşik oy pusulası milletvekillerine dağıtıldı. Yapılan oylama sonrasında Sayıştay Meslek Mensupları Kontenjan Grubu listesinden en çok oyu alan 5 aday ile Maliye Bakanlığı Meslek Mensubu Diğer Adaylar Kontenjan Grubu listesinden en çok oyu alan 2 aday Sayıştay üyeliğine seçildi. Seçim sonucu şöyle:

"Sayıştay Meslek Mensupları Kontenjan Grubu'ndan İsmail Aktaş, Abdullah Doğru, Ali Özek, Ahmet Gümüş, Osman Kaya; Maliye Bakanlığı Meslek Mensubu Diğer Adaylar Kontenjan Grubu'ndan Sema Küçük, Mehmet Akif Ümay." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Maliye Bakanlığı Abdullah Doğru Ali Özek Sayıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title