Haberler

Meclis Başkanı Kahraman, Güneydoğu'nun En Büyük Kütüphanesi Açtı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Mardin’de Güneydoğu’nun en büyük kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Mardin'de Güneydoğu'nun en büyük kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan TBMM Başkanı Kahraman, Afrin operasyonu ile ilgili "Bu çatışmalardan zaferle çıkacağız" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Mardin'de Türkiye'nin en büyük kütüphanesinin açılış törenine katıldı. Mardin Artuklu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen törende Kahraman'a, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mardin Valisi Mustafa Yaman da eşlik etti. Üniversite Rektörü Profesör Dr. Ahmet Ağırakça'yı makamında ziyaret eden Kahraman ve beraberindekiler daha sonra Güneydoğu'da en son teknoloji kullanılarak kurulan 365 gün 24 saat hizmet verecek olan 11 bin 600 metrekare alana sahip 100 bin kitap arşivi ile bin öğrenciye aynı anda hizmet verebilen kütüphanenin açılışına katıldı.

"Batı medeniyetinin temelinde İslam medeniyeti var"

Kütüphanenin açılışında konuşan Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Ağırakça, Batı medeniyetinin temelinde İslam'ın olduğunu ifade etti. Ağırakça, "Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir, ilhamını kitaptan alan bir medeniyet. Kur'an-ı Kerim'den ilhamını alan bir medeniyetiz. Avrupa Rönesans'ını hazırlayan İslam medeniyedir. İslam medeniyetinin verileri ve Arapçadan Latinceye çevrilen 256 dev eserin Batı'ya intikali ile Arapçadan Latinceye intikalinden sonra Batı medeniyeti ortaya çıkmıştır. Batı medeniyetinin temeli ve kaynağında İslam medeniyeti vardır. Fikri faaliyetlerde biraz abartma ama. Bir bütünüz güzel gelişmeler oluyor" dedi.

"Bu çatışmalardan zaferle çıkacağız"

Daha sonra konuşan TBMM Başkanı Kahraman, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmede bulundu. Kahraman, şunları kaydetti: "Bu çatışmalardan zaferle çıkacağız. Türkiye düzlükte yürüyecek daha da ötelere gideceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Bölünmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz, bayrağı indirtmeyeceğiz, birliğimizi bozmayacağız.' Dışarısının oyununa gelmeyeceğiz. Şimdi Afrin'de yaptığımızda o. Allah muvaffak etsin. Şehitlerimize Cenab-ı Hak gani gani rahmet eylesin. Kökümüzde, ruhumuzda, yapımızda evvel Allah sağlam bir maya var. 15 Temmuz'dan sonraki geceler o meydanları dolduran geceler o meydanda herkes vardı. Ben küpelilerle kızardım o meydanlarda küpeliler uzun saçlılar vardı. Bizim kökümüz sağlam" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesini kesen TBMM Başkanı Kahraman ve beraberindeki heyet kütüphanedeki teknolojik yatırımları ve Rektör Profesör Dr. Ağırakça'nın 17 bin kitap bağışladığı arşivi gezdi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kahraman Ahmet Ağırakça Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title