Haberler

Maliye Bakanı Ağbal, Bayburt'ta

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi tek başına bu millete karşı yapılan bir darbe girişimi değildi, aslında bütün İslam ümmetine karşı bir darbe girişimiydi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi tek başına bu millete karşı yapılan bir darbe girişimi değildi, aslında bütün İslam ümmetine karşı bir darbe girişimiydi." dedi.

Ağbal, Aydıntepe ilçesi Kaymakamı Yeliz Yıldızhan ve Belediye Başkanı Haşim Şentürk'ü makamında ziyaret etti ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası ilçede ortaya konulan irade dolayısıyla kutladı.

İlçe merkezindeki bir çay ocağının önünde vatandaşlara hitap eden Ağbal, millete "geçmiş olsun" dileğinde bulunarak, büyük bir badirenin birlik ve beraberlik içinde atlatıldığını söyledi.

Ağbal, milletin çok güçlü olduğunu belirterek, devletini, milletini tehlike içinde gördüğünde bu gücün inançla birlikte ortaya çıktığını, bunun da her millete nasip olmayacağını vurguladı.

Türk milletinin bin yılı aşkın süredir tüm İslam aleminde her zaman üzerine düşen tarihi sorumluluğunu yerine getirdiğini anlatan Ağbal, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi tek başına bu millete karşı yapılan bir darbe girişimi değildi, aslında bütün İslam ümmetine karşı bir darbe girişimiydi. Bu darbe girişimini yapanlar, devletimizin nerede bir mazlum, mağdur varsa onlara nasıl yardımcı olduğunu biliyor. Hatta ne zaman yardım etsek... Mavi Marmara Gemisi İsrail'e gittiğinde o zaman hatırlayın verdikleri demeçleri. Dolayısıyla bunlar hiçbir zaman için bu milletin, devletin hassasiyetine sahip olmadılar. Hep başkalarına uşaklık ettiler, hep birtakım 'dünya barışı, şu barışı, bu barışı' dediler, başkalarının yoluna gittiler. Allah'ıma şükürler olsun o gece öyle bir tokat, tekme yediler ki bir daha asla bellerinin doğrulması mümkün değil."

Ağbal, darbe girişiminin içerisinde yer alan gerek Silahlı Kuvvetlerin, gerekse emniyet kuvvetlerinin içindeki personelin bir bir girdikleri inlerde ele geçirildiklerini ve adalete teslim edildiklerini söyledi.

Vatandaşlardan bir şeyi unutmamalarını isteyen Ağbal, "Bunlar asker elbisesi giyinmiş teröristtir, asla bizim askerimiz değildir. Asla bizim ordumuzdan, emniyet kuvvetlerimizden değildir. Bizim milletimiz de ordumuz da birdir. Bu ordu, milletin ordusudur. Bu ordu, peygamber ocağıdır. Her zamankinden daha fazla ordumuza sahip çıkacağız. Her zamankinden daha fazla emniyet güçlerimize sahip çıkacağız, bu kahramanlarımıza sahip çıkacağız. O gece gösterdikleri kahramanlıklar sayesinde şu anda buradayız." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu vatan, devlet, bayrak, demokrasi bizim"

Ağbal, Allah'tan bir daha millete bu tür musibetleri göstermemesi, gösterdiği zaman ise dik duran vatan evladı sayısını artırması temennisinde bulundu.

Birlik ve beraberlik zamanı olduğuna işaret eden Ağbal, darbe girişimi gecesinde herkesin elinde sadece Türk bayrağı bulunduğunu çünkü milleti al bayrağın bir ve beraber tuttuğunu dile getirdi.

Ağbal, ezanlar minarelerden susmadıkça, bayraklar dalgalanmaya devam ettikçe Allah'ın milletin sırtını yere getirmeyeceğine inandığını vurguladı.

Milletin önemli bir imtihandan başarıyla çıktığını belirten Ağbal, darbe girişiminin karşısında bulunan herkese teşekkür etti.

Ağbal, "Bu vatan, devlet, bayrak, demokrasi bizim. Biz buna sahip çıktığımız sürece yedi düvel gelse Türkiye Cumhuriyeti devletinin en küçük bir şekilde başını aşağıya eğemez." ifadesini kullandı.

"Bunların devletin dışına atılması, adalete teslim edilmesi lazım"

Yaşanan darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kararı alındığını anımsatan Ağbal, "Olağanüstü hali neden ilan ettik? Darbe girişiminde bulunan alçaklara karşı bu mücadelenin en şiddetli, en kuvvetli şekilde yürütülmesi gerekiyor. Bunların ordu içinde yuvalanmış unsurları olduğu gibi, devletin dört bir tarafında yuvalanmış yapıları da var. Bütün bunların devletin dışına atılması, adalete teslim edilmesi lazım." dedi.

Ağbal, devletin caydırıcı gücünün bunlara gösterilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Olağanüstü hali biz millete değil, devlete ilan ettik. Vatandaşımız normal hayatını sürdürüyor. Herkes işine, gücüne bakıyor. Vatandaşımız, devletinin bu alçaklar karşısında aldığı her bir tedbiri gördüğü zaman başını yastığa daha rahat koyuyor. En kısa zamanda bu terör örgütü dağıtılıp, bütün unsurlarıyla bertaraf edilince tekrar olağanüstü hal kalkacak, normal yönetim sistemimiz devam edecek." diye konuştu.

Demokrasinin güçleneceğini dile getiren Ağbal, "Bunların inadına demokrasi, bunların inadına hukuk devleti, bunların inadına Türkiye Cumhuriyeti, bunların inadına al bayrağımız, milletimiz, ümmetimiz diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu alçaklara hak ettikleri en şiddetli cezayı vereceklerini ifade eden Ağbal, vatandaşların "idam istiyoruz" sloganları üzerine "Rahat olun, Sayın Cumhurbaşkanımız 'Milletin talebi başımızın üstüne' diyor. Sayın Başbakanımız aynı açıklamayı yapıyor." şeklinde konuştu.

Bakan Ağbal, büyüyen, güçlenen, refah içinde bir Türkiye'yi milletle beraber inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

Ziyaretlere Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Yeliz Yıldızhan Naci Ağbal Aydıntepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title