Haberler

Malatya'daki 'Kalkışma Davası'nı Cumhurbaşkanlığı Danışmanları da İzledi (2)

DURUŞMA SONUNDA KAVGA ÇIKTIMalatya'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti ile 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun'un bulunduğu 28'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın 4'üncü duruşmasının ikinci oturumu...

DURUŞMA SONUNDA KAVGA ÇIKTI

Malatya'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti ile 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun'un bulunduğu 28'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın 4'üncü duruşmasının ikinci oturumu bugün yapıldı. Sabah saat 10.00'da Yakınca Spor Salonu'nda hazırlanan 1'inci Ağır Caza Mahkemesi'nde başlayan duruşmayı Cumhurbaşkanı danışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Ahmet Karayiğit, saat 13.00'a kadar izleyip notlar aldıktan sonra ayrıldılar.

Cumhurbaşkan'ı danışman heyetiyle gelen ve çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili duruşmaya katılmak üzere parti teşkilatı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, STK'ların tamamı, gazi ve şehit ailelerinin dernekleriyle beraber yoğun katılım sağladıklarını söyledi. Kahtalı şunları söyledi:

"Yine geçen sefer katılmış olduğumuzda duyduğumuz şeyleri yine aynı şeyleri duyuyoruz. Çelişkili açıklamaları görüyoruz. Hakikaten AK Parti olarak, burada müdahil durumdayız. Geçen sefer eksik gördüğümüz eksikleri hem genel merkezimize, hem de Cumhurbaşkan'ımıza iletmiştik, bugün Cumhurbaşkanımızın 3 baş danışmanı, buraya duruşmayı izlemeye gelmişlerdir. Onlar da duruşmayı izlediler. Kanaatleriyle bazı görüşmeleri yaparak inşallah rapor halinde de sunacaklar."

Kahtalı, bu dava sonuçlanana kadar, 249 şehit için mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. 2'nci Ordu ve 7'nci Ana Jet Üssü'nün Malatya'da önemi olduğunu vurgulayan Kahtalı şöyle devam etti:

"2'ncı Ordu'nun ve 7'nci Ana Jet Üssü'nün Malatya'da olması, tabi buradaki bu FETÖ/PDY yapılmasında 7 generalin tutuklanmış olması önemliydi. Malatya'daki bütün halkımızın şahit olduğu ZPT'leri, F 4 savaş uçaklarını pist başı yaptıran, kargo uçaklarını buraya izinsiz bir şekilde indiren bu yapı, bugün burada bu organizasyonun hain darbe girişiminin başında olanlar hesap veriyorlar."

Saat 14.00'de sanıkların dinlenmesinin ardından Mahkeme Başkanı Vedat Koç tarafından öğle arası verdi. Duruşmayı izleyen AK Partililer, salondan çıkartılırken sanık askerleri yuhaladı. Duruşmayı izlemek için salonda bulunan sanık yakınları da alkışlarla karşılık verdi. Bunun üzerine AK Partililer "Bu hainleri niye alkışlıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

İzleyiciler salondan çıkarken, AK Partililer ile sanık yakınları arasındaki tartışma yumruklaşmaya kadar büyüdü. Bunun üzerine AK Parti il yöneticileri polis eşliğinden salondan çıktı. Çevik kuvvet ekipleri mahkeme salonu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adem Huduti Ak Parti Malatya Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title