Haberler

Ömer Köroğlu'nun Radyoculuk Hikayesi

Güncelleme:

Ünlü radyocu Ömer Köroğlu, seslendirdiği şiirin bir internet sitesinde 4 milyon kez tıklanmasıyla ünlü olduğunu söyledi.

Radyoculuğa sıradan bir dinleyici olarak başlayan ünlü radyocu Ömer Köroğlu, seslendirdiği şiirin bir internet sitesinde 4 milyon kez tıklanmasıyla ünlü olduğunu söyledi.

1995 yılından beri İzmir radyolarının vazgeçilmez programcılarından olan Ömer Köroğlu, "Radyoculuğa bir dinleyici olarak başladım. 1995'te ilk programıma çıkmıştım. Tabi tek başıma değil, ustama birlikte. O zaman çok güzel bir anım var. Ustam gece çalışıyordu. Bir gün bana 'Sen radyonun başında dur ben gelene kadar. 'Bağa Gel Bostana Gel' şarkısını çal' dedi. Aradan saatler geçti patron geldi. Ama ustam halen ortada yok. Ustam gelmedi. Patronla sohbet ettik. Bana hikayeler anlattı. Gecenin sonunda bana 'Bak Ender halen gelmedi. Sana öğretti ama bak kendi yok. Bundan sonra pilot sensin' dedi. Bende hak yemeyi istemedim tabi. O sabah Ender geldi. Benimle konuştu, 'Sen yeteneklisin artık sen devam et' dedi. Bu şekilde benim de radyoculuk hayatım başlamış oldu" dedi.

2000 yılında başlayan 'Vesaire' programıyla 13 yıldır her akşam dinleyicilerini radyonun başına toplayan ünlü radyocu, bu ismin doğuşunu ise şöyle anlattı:

"Sunay Akın'ın programından esinlenerek bunu koyduk. Onunki 'Veşaire'ydi, bizimki 'Vesaire' oldu. Tam 13 yıldır formatını, saatini değiştirmeden hikaye, yazı ve şiirlerimizin seslendirildiği programımız her gün 10 binlerce kişiyi radyolarının başına davet ediyor."

Radyoculukta gösterdiği başarıyla yurt içinde ve yurt dışında geniş bir hayran kitlesine ulaşan Köroğlu, şimdilerde ise çıkaracağı üçüncü kitabının hazırlığını yapıyor. Köroğlu ayrıca, zengin içerikli bir de klip çektiklerini duyurdu.

Radyo Pause Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Kar ise, Ömer Köroğlu ile çalışmanın kendilerine mutluluk verdiğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Ömer Köroğlu İzmir Ustam Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title