Haberler

Lokman Ayva'dan Vali Oğuz'a Ziyaret

Güncelleme:

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen 22. ve 23. dönem milletvekili, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Beraberinde IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, SDÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubelerden Sorumlu Genel Koordinatörü Emin Pınar, 6 Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er ve dernek temsilcileri ile birlikte Vali Oğuz'u ziyaret eden Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva, Isparta'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Karşılıklı görüş alışverişinden doğru istikametin bulunacağını ifade eden Vali Memduh Oğuz, misafiri Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'ya 'İlim Şehri Isparta' projesini anlattı.

'İlim Şehri Isparta' projesini 'Mekke-Medine-Kudüs Müşerref, Isparta Muvazzaf' sloganıyla desteklediklerini belirten Vali Oğuz; "Isparta'nın yasal bir statüye kavuşmuş ilim şehri olması için çaba sarf ediyoruz. Eğer biz bu projeyi gerçekleştirebilirsek Isparta özgül ağırlığı yoğun olan bir merkez olacak ve bu doğrultuda talepleri kendiliğinden karşılanan bir cazibe merkezi olacak. Ayrıca burada ilim şehri hüviyetine paralel olarak engellilere yönelik çok özel çalışmalarda olacak. İnşallah çağdaş Türkiye'ye yakışan bir engelliler kompleksi ilim şehrinde kendi yerini alacak.

Engel ve özür bütün insanlara mahsustur. Yani kâmil insan, eksiksiz insan olmaz… Dünya'nın dahilerinde bile mutlaka bir eksiklik olur, eksiksizlik sadece Peygamberlere mahsustur. Yeter ki insanların kalp gözü kör olmasın. Biz bu doğrultuda engelli kardeşlerimizden de faydalanmak istiyoruz" dedi.

Dünyanın geleceğinin ilme bağlı olduğunu belirten Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva; "Milenyum çağı dediğimiz yüzyılda ilimin daha da önemli hale geldiğini görmekteyiz. Bu bağlamda sizin projenizi bir milenyum projesi olarak kabul edebiliriz, stratejik bir proje olarak kabul edebiliriz. Bizimde özürlüler olarak en çok avantajlı olabileceğimiz sahalardan birside ilim sahasıdır. Isparta'nın çok güzel şekilde engellilerin tarım yapabildiği, tarımı öğrendikleri, uyguladıkları ve başkalarına öğrettikleri bir merkez olabilir. Biz bunu buradan bütün dünyaya gösterebiliriz, yani tarım ilmi burada öğretilebilir. Bu bağlamda memleketimiz herkesin potansiyelinden faydalanmalı.

Ayrıca ilim sadece büyük şehirlere ve zenginlere mahkum değildir. Esas ilmi irfanı başkası yapacak, zenginlerde bunu hayata geçirecek ve paraya dönüştürecekler.

Bu sizin söylediğiniz liderliğinizin arkasında bizimde bir faydamız olacaksa elimizden gelen yardımı gösteririz ve bu manada ben aynı zamanda bizim partinin merkez karar yönetim kurulu üyesiyim, oradan destek olabiliriz. Zaten Beyazay Derneği olarak bütün arkadaşlarımızla birlikte hizmetinizde ve emrinizdeyiz, oradan da yardımcı oluruz. Çünkü bu hayırlı bir iş, burada üretilecek bir ilimle inşallah kansere bir çare bulunacak, belki de eadis'e burada çare bulunacak. İşte bunlar oldukça bütün insanlık faydalanır" dedi.

Ziyaret sonrasında hep birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne geçildi ve burada görme engelliler için düzenlenen bilgisayar kursunun açılışı yapıldı.

Açılışta Vali Oğuz tarafından Lokman Ayva'ya görme engelliler için özel üretilmiş Kuranı Kerim hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Memduh Oğuz Lokman Ayva Isparta Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

title