Haberler

Kuveyt Türk'ten 280 Milyon Liralık Sukuk İhracı

Kuveyt Türk Katılım Bankası, 24 Mayıs 2017'de talep topladığı 175 gün vadeli 280 milyon lira tutarındaki kira sertifikası (sukuk) ihracıyla, Şubat 2017'de gerçekleştirdiği 250 milyon liralık ihracın üzerine çıktı.

Bankadan yapılan açıklamada Türkiye'de bu zamana kadar özel sektör tarafından nitelikli yatırımcıya gerçekleştirilen en yüksek tutarlı TL cinsinden kira sertifikası ihracının gerçekleştirilerek kendi rekorunu da geliştirdiği bildirildi.

2010 yılından bu yana kira sertifikası piyasasının gelişmesi ve derinleşmesi adına çalışmalarına devam eden Kuveyt Türk, Türk lirası, ABD doları ve Malezya ringiti gibi farklı para cinslerinde yurt içi ve yurt dışında toplamda 11,6 milyar lira kira sertifikası ihraç etti. Bu sertifikaların yaklaşık 6,2 milyar lirası çeşitli piyasalarda halihazırda dolaşımda bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Yüzde 100 bağlı ortaklığımız olan KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş.'nin devraldığı varlıklardan elde edilen gelirler,anaparayla birlikte sertifika sahiplerine 16 Kasım 2017'de dağıtılacak. Yıllık brüt yüzde 12 getirisi olan kira sertifikalarının benzer vadeli kira sertifikası ihraçlarının yanı sıra bazı konvansiyonel bonolardan daha düşük maliyetli olması ve yoğun bir taleple karşılaşması yatırımcıların bankamıza olan güveninin bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Uyan, nitelikli yatırımcıya yapılan kira sertifikası ihraçlarına ek olarak daha geniş kitlelere hitap eden halka arz yoluyla ihraçlara da önem verdiklerini belirtti.

Uyan, şunları kaydetti:

"Bu yıl Sermaye Piyasası Kurulundan (SPK) yurt içinde tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere alınan 2 milyar lira tutarlı kira sertifikası ihraç tavanı kapsamında 655 milyon lira kira sertifikası ihracı gerçekleştirdik. Kira sertifikalarının daha geniş kitlelere yayılmasını ve derinleşmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde kira sertifikalarının halka arz yoluyla ihraç edilmesi için SPK'ya müracaat edeceğiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Kuveyt Türk Ufuk Uyan Malezya Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title