Haberler

Kuşadası'nda "Eğitim ve Öğretimde Yeni Yaklaşımlar" Çalıştayı

Aydın Valiliği tarafından düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı" Kuşadası ilçesinde başladı.

Aydın Valiliği tarafından düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı" Kuşadası ilçesinde başladı.

Aydın Valiliği tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Fatih Üniversitesi ve Okan Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı" Kuşadası'nda başladı.

Kuşadası Pine Bay Tatil Köyü'nde 2 gün sürecek olan çalıştaya, Aydın Valisi Kerem Al, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Gelişimi Destekleme Grup Başkan Nezir Ünsal ile Aydın il merkezi ve ilçelerde görev yapan 150 okul yönetici ve öğretmen, 50 akademisyen, Aydın'daki Kamu Kuruluşlarının temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Sendika temsilcileri ve eğitim gönüllüleri katıldı.

Açılışta konuşan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Amacımız, ilimizde daha esnek, demokratik ve yeni ihtiyaçlara cevap verebilen, öğrencilerin ilgilerine göre eğitim alabilecekleri imkanlarla donatılmış, reel sektörle uyumlu, üretken, sorgulayan ve eğitim süreci sonucunda lider bir gençlik yetiştirmektir. Kademeler arası geçişte, ilimizdeki okul ve kurumlar arasındaki bilgi akışını (iletişimi) güçlendirmek, çeşitli alanlarda ortak hareket ederek tespit edilen sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapılmasını sağlamak, kurumlarımız tarafından yapılan iyi uygulamaların geliştirilmesine katkıda bulunmak, eğitimle ilgili yeni yaklaşımları tespit etmek, eğitimde 2023 vizyonunu yakalamak hedeflenmektedir" dedi.

Mesleki Gelişimi Destekleme Grup Başkan Nezir Ünsal ise, "19. yüzyıl altyapısı ve 20. yüzyıl modeli ile eğitim ve öğretim yapmaya çalışıyoruz. Bizim 21. yüzyıla göre sistemimizi yenileyip çağımıza uygun eğitim ve öğretim verebilmeliyiz. Ben emeği bu çalıştayda emeği geçen Aydın Valisi Kerem Al ve diğer katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu da, "Sınav dayatmalı eğitim sisteminin faydalı olmadığını dile getirdi ve özellikle sınavlara hazırlanmak için harcanan paralara ve öğrencilerin ezbere dayalı bu anlayışından dolayı karnım ağrıyor. Hazırlanmak için harcanan bütçelerle daha çok üniversite ve okul yapabiliriz" dedi.

Aydın Valisi Kerem Al ise, "Dünya hızla gelişiyor ve değişiyor. Muhasır medeniyetler seviyesine yetişmemiz için eğitim çok önemli. Eğitim sistemimizi de bu çağa uydurmalıyız. Çalıştayda emeği geçen herkese teşekkürler" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. "Eğitim ve Öğretimde Yeni Yaklaşımlar" konulu panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Nejat Birinci, Doç. Dr. Kerim Gündoğdu, Prof. Dr. Mustafa Güneş ve Prof. Dr. Ömer Özyılmaz katıldı. İlk günün sonunda Aydın Valisi Kerem Al'a eğitimciler tarafından plaket verilirken, Vali Al ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'de panelistlere katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Mustafa Birincioğlu Kerem Al Kuşadası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title