Haberler

Kuşadası Belediyesi Dev Turizm Kongresine Katıldı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un ortak düzenlediği 'Kent turizmi Küresel Zirvesi' Türkiye ve dünyadan üst düzey turizm otoritelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un ortak düzenlediği 'Kent turizmi Küresel Zirvesi' Türkiye ve dünyadan üst düzey turizm otoritelerinin katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen kongreye Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai, Birleşmiş Milletler Habitat Genel Sekreteri Joan Clos, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TYD Başkanı Turgut Gür, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş katıldı. Uluslar arası turizm zirvesinde Kuşadası'nı ise Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Belediyesi Turizm ve Kültür Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkan Yardımcısı Bülent Bakyaz temsil etti.

Gün Boyunca Küresel turizmi etkileyen konularda oturumların gerçekleştirildiği ve türkiye ve Dünyadan turizm otoritelerinin görüşlerini bildirdiği zirvede 21. Yüzyılda turizmin en önemli sektör olarak yer alması için çözülmesi gereken sorunlar, Kent turizminin ekonomik ve sosyal gelişmeye katkıları gibi konular ile çözüm önerileri tartışıldı.

Zirve sonrası bir değerlendirme yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, bu son derece önemli zirveye katılmaktan dolayı son derece memnun olduğunu belirterek, göreve geldikleri günden beri Kuşadası'nın çağdaş turizm hedefleri

ve politikasının geliştirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Başkan Altungün, " Bu zirve ile ilk günden beri sürdürdüğümüz çalışmalarımızda ne kadar doğru hedefler ve amaçlar seçtiğimizi bir kez daha gözlemledik. 21. yüzyılda Küresel Turizmin dünya ekonomisi ve sosyal yaşamına çok büyük ve olumlu etkisinin olacağı bu zirvede çok net bir şekilde gözükmektedir. Bunun içersinde Kent Turizminin büyük payı olacağı da sonuçlar arasındadır. Buradan hareketle bu zirveden Kuşadası'nın Dünya turizm piyasasındaki yerini üst sıralara taşımak ve çağdaş bir turizm anlayışına sahip olmak hedefi yolunda son derece önemli mesajlar ve

katkılar edinerek ayrılıyoruz. Zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm yetkilileri kutluyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler İstanbul Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title