Haberler

Ordu'da kazı çalışmalarından tarih fışkırdı

Güncelleme:

Ordu'da kazı çalışmalarından tarih fışkırdı 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen lahit mezarları ile çeşitli eşyalar bulundu Toplamda iki mezarın bulunduğu alanda, bir mezar açıldı, diğeri ise yarın ekipler tarafında açılacak Ordu'nun Fatsa ilçesinde yol genişletme çalışmaları esnasında, 2 bin...

Ordu'da kazı çalışmalarından tarih fışkırdı

2 bin yıllık olduğu tahmin edilen lahit mezarları ile çeşitli eşyalar bulundu

Toplamda iki mezarın bulunduğu alanda, bir mezar açıldı, diğeri ise yarın ekipler tarafında açılacak

ORDU - Ordu'nun Fatsa ilçesinde yol genişletme çalışmaları esnasında, 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen lahit mezarları ile mezar içerisinde ziynet eşyaları bulundu.

Fatsa Belediye ekipleri, Kurtuluş Mahallesi'nde yol yapım çalışmalarını sürdürdüğü esnada, kepçe operatörü kazmayı vurduğu esnada alt kısımda beton bir tabaka fark etti. Durumun üzerine yapılan araştırmalarda, beton olduğu düşünülen yapıların, yaklaşık 2 bin yıl öncesine dayanan lahit mezarları olduğu anlaşıldı.

İlk belirlemelerde iki mezar ve ziynet eşyaları ele geçirildi

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen yetkililer, ilk mezarı açtıklarında içerisinde insan kemik kalıntıları ile değerli ziynet eşyaları ve çeşitli tarihi bulgulara ulaştı. Ekipler, bölgeyi kuşatarak, kontrol altına aldı, insanların giriş ve çıkışlarını yasakladı.

Ekipler olay yerinde kontrol nöbetine başladı

Yetkililerin, bölgede yaptıkları çalışmaların ardından mezar içerisinde bulunan kemik ve ziynet eşyaları, koruma altına alınırken, Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan mezarların bulunduğu alanın yaklaşık 100 metre uzağında manastır olduğu, yıllar önce kendiliğinden yıkıldığı öğrenildi.

"Mezarlar yolun altında bulundu"

Mahalle Muhtarı Altan Güneş, "Burada önceden bir manastır olduğu söyleniyor. Buranın 800 metre kadar bir alanı da sit alanı olarak ayrılmış bir yer. Şu anda çıkan lahit mezarlar yol üzerinde. Belediye tarafından çalışıldığı esnada denk geliyor. Şu anda da yetkililer geldi ve yarın da bunun neticesinde ne çıkacağını tespit edecekler" dedi.

"Kral mezarı olduğu düşünülüyor"

Muhtar Güneş, şu ifadelere yer verdi:

"Bizim gördüğümüz, kepçe tarafından kırılmış bir kral mezarı olduğu söyleniyor. Bakıra benzeyen ve cam eşyalar bulundu. Ne çıkacağını bilemiyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hisarcık Fatsa Ordu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title